ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Oil Disaster» του Γιώργου Μικάλεφ στη Mataroa Gallery

Η αίθουσα τέχνης, Mataroa Gallery (Εμ. Μπενάκη 43, Αθήνα), παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γιώργου Μικάλεφ, “Oil Disaster”, με εγκαίνια την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου (17.00 – 23.00), η οποία και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου. 

Ο νέος αυτός ζωγράφος γεννήθηκε το 1985 στην Κέρκυρα, με τις ρίζες του να κρατούν από το Γκόζο της Μάλτας. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο ίδιος, οι αναμνήσεις του από την παιδική του ηλικία συμπυκνώνονται σε μία πλαστική μπάλα ποδοσφαίρου και ένα τσούρμο παιδιών που τρέχουν πάνω κάτω προσπαθώντας να σκοράρουν ανάμεσα σε δυο μεγάλες πέτρες. “Τα παιδιά μεγάλωσαν και σκόρπισαν, άλλα λόγω σπουδών, στρατού, μετανάστευσης και άλλα λόγω ψυχικών νόσων”. 

Ο ίδιος παράτησε πολύ γρήγορα τις σπουδές Μηχανολογίας στην Πάτρα και επέστρεψε στο Νησί του Πάσχα όπως του αρέσει να αποκαλεί την ιδιαίτερη πατρίδα του. Ασχολήθηκε με τις καλές τέχνες και από το 2010 αφοσιώθηκε στη ζωγραφική. Σύντομα ήρθε σε επαφή με την Εικαστική Κερκυραϊκή Ένωση, η οποία και τον αγκάλιασε με θέρμη, μεταξύ άλλων, χάρη στο μεγάλο του ταλέντο και το ιδιαίτερο μεράκι με το οποίο αντιμετώπιζε ανέκαθεν την αγαπημένη του τέχνη. Έκανε διάφορες δουλειές για να βιοποριστεί μέχρι τα 28 του χρόνια, οπότε και άρχισε να ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική. Το 2004 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και τον Ιανουάριο του 2017 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Κώστα Εφήμερο και το The Press Project, με αφορμή το επονομαζόμενο “ημερολόγιο της Μυρτώς”, όπου και εργάζεται έως και σήμερα. “Κατά κάποιον τρόπο, έγινα σκιτσογράφος από κεκτημένη ταχύτητα• χωρίς καν να το καταλάβω”, δηλώνει ο ίδιος, λίγο χαριτολογώντας. 

Ο Γιώργος Μικάλεφ έχει λάβει μέρος σε 26 ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, σκίτσου και κόμικς, ενώ η έκθεση “Oil Disaster”, στη Mataroa Gallery, θα είναι η πέμπτη του ατομική. Έργα του βρίσκονται σε πληθώρα ιδιωτικών συλλογών, όπως επίσης και σε αυτήν της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης. 

Θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε στον κόσμο του αυτοδίδακτου και εξαιρετικά πολλά υποσχόμενου αυτού ζωγράφου, υπό τους ήχους της μουσικής του Αλέκου Κ. Βρέτου (ούτι) και του Κωστή Βαζούρα (σαξόφωνο και φλάουτο), παρέα με ένα ποτήρι κρασί. 

Mataroa Gallery 

Εμμανουήλ Μπενάκη 43, Αθήνα 

+302103807937

+306972438697

Ώρες λειτουργίας (εκτός εγκαινίων):

Τρίτη – Σάββατο: 15.00 – 21.00 

Κυριακή, Δευτέρα: Κλειστά 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA