ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Leave and let us go”: Μια έκθεση με φωτογραφίες βγαλμένες από τα κινητά Ιρακινών στην Αθήνα

Σε ένα τοπίο κορεσμένο από εικόνες, πόσο αποτελεσματική είναι η φωτογραφία στη διερεύνηση σύνθετων γεωπολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων; Και κάτω από ποιες συνθήκες μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά μαζί της ένα πιο οπτικά καλλιεργημένο κοινό;

Το MISC, στα πλαίσια της ατομικής έκθεσης ‘LEAVE AND LET US GO’, της Alexandra Rose Howland, σε επιμέλεια Σύλβιας Σαχίνι, θα φιλοξενήσει έναν διάλογο ανάμεσα στην καλλιτέχνιδα και τον φωτορεπόρτερ/ πολεμικό ανταποκριτή Αχιλλέα Ζαβάλλη, σε συντονισμό της δημοσιογράφου της Popaganda Αναστασίας Βαϊτσοπούλου.

Το Leave and Let Us Go αποτελείται από φωτογραφίες της Howland σε συνδυασμό με ένα ογκώδες αρχείο, που συλλέχθηκε μεταξύ 2017-2020, αποτελούμενο από 350.000 εικόνες και βίντεο από τα κινητά τηλέφωνα ανθρώπων που συνάντησε και φωτογράφισε σε όλο το Ιράκ.

Mosul Offensive, West Mosul, Iraq

Μας παρουσιάζει μια αυθεντική ματιά στη ζωή των Ιρακινών, όπως καταγράφεται μέσα από τα μάτια τους. Οι συμμετέχοντες μοιράζονται τα βίντεο και τις εικόνες από τα κινητά τους τηλέφωνα και συμμετέχουν ενεργά στην τελική επιλογή του υλικού, “παίρνουν τον έλεγχο” της αφήγησης και καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζονται οι ίδιοι, οι ζωές τους και η χώρα τους. Η βίντεο-εγκατάσταση αποτελείται από τρεις βιντεοταινίες οι οποίες προβάλλονται ταυτόχρονα η μία δίπλα στην άλλη. Αφηρημένες αντιθέσεις που περιστρέφονται γύρω από το φύλο και την κοινωνία, το άτομο και την ομάδα. Μέσω αυτής της δουλειάς η Howland προσπαθεί να δημιουργήσει έναν χώρο ανοιχτών σχέσεων μεταξύ φωτογράφου, φωτογραφιζόμενων προσώπων και θεατών, χωρίς τη διαμεσολάβηση τρίτων.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα αγγλικά. Λόγο περιορισμένων θέσεων παρακαλώ κρατήστε την θέση σας εδώ 

LEAVE AND LET US GO 

Ατομική έκθεση της Alexandra Rose Howland

Επιμέλεια: Sylvia Sachini

Διάρκεια: 30/11/2022 – 02/02/2023

Ωράριο:  Τετάρτη & Σάββατο 12:00 – 18:00

                Πέμπτη & Παρασκευή 14:00 – 20:00

                και κατόπιν ραντεβού

POPAGANDA