ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφόρησε το πρώτο single από το επερχόμενο live album της Melentini με τους Running Blue Orchestra

Στο πλαίσιο της επερχόμενης πολυαναμενόμενης – και πρώτης στα χρονικά της ελληνικής alternative σκηνής κυκλοφορίας σε βινύλιο live συναυλιακού υλικού – της Melentini με τους Running Blue Orchestra, η Veego Records παρουσιάζει το Yellow Roses.

Πρόκειται για ένα από τα τραγούδια που θα συμπεριλαμβάνει το album, με υλικό από τις συναυλίες της μπάντας Melentini/ Running Blue Orchestra σε Αθήνα, Βερολίνο και Μιλάνο προ πανδημίας.

Το “Yellow Roses” είναι ένα μπητλικό ποπ τραγούδι της Melentini για τον ηλιόλουστο ουρανό και τα γλυκόπικρα  καπρίτσια του έρωτα και κυκλοφορεί από την ανεξάρτητη ελληνική δισκογραφική εταιρεία Veego Records.

Μπορείτε να το ακούσετε στο Spotify και να κάνετε τις προπαραγγελίες σας στο 

https://veegorecords.bandcamp.com/    

Η Melentini σπούδασε πιάνο και θεωρία από πολύ μικρή ηλικία. Αποφοίτησε από το Ωδείο και εργάστηκε ως δασκάλα μουσικής. Αφού παρακολούθησε τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών αποφάσισε να εγκαταλείψει τις αρχαιολογικές της σπουδές ενώ ερμήνευσε στο θέατρο ως σκηνική μουσικός και ηθοποιός.

Έγραψε και ενορχήστρωσε μουσική για το πρωτότυπο θεατρικό έργο της Αθηνάς Παππά , με τον τίτλο Detective Story, για πρώτη φορά το 2008, όπου εμφανίστηκε στη σκηνή με συγκρότημα. Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με διαφορετικά underground μουσικά σχήματα στην Αθήνα ως τραγουδίστρια και τρομπετίστρια.

Αργότερα επικεντρώθηκε στη συγγραφή και τη σύνθεση μουσικής για τον εαυτό της και άρχισε να παίζει σε διάφορα μέρη και πόλεις με τη μπάντα της, The Running Blue Orchestra. Το 2014 μετακόμισε στο Βερολίνο για να εξερευνήσει νέες μορφές ζωντανών τεχνών. Από τότε συνεργάζεται με καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα.

Η Melentini έχει κυκλοφορήσει 3 στούντιο άλμπουμ μέχρι στιγμής: “Explosions arounds, the Desert inside” -LP, “Λεωφόρος Εφιαλτών” -digital EP, “ZRSHA; fundus Uterus” –LP και μια συλλογή με τραγούδια από τον μεταμοντέρνο ελληνικό κινηματογράφο “9 songs from Post modern films”(Veego Records) . 

Το 2021 κυκλοφόρησε ένα single με το τραγούδι της «ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ» και το ‘Χτύπα με σαν Ρεύμα στην Πίστα’ του Pan Pan όπου συμμετείχε στα φωνητικά. 

Μετά από αυτή την συνεργασία ο Pan Pan σχεδίασε το εξώφυλλο για το νέο της Live album με τους Running Blue Orchestra

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA