Την Τρίτη 12 Μαρτίου, η γκαλερί “7” παρουσιάζει την έκθεση “Και τώρα οι δυο μας“, όπου οι φωτογραφίες της Χλόης Ακριθάκη συνδιαλέγονται με τα διηγήματα της Βίβιαν Αβραμίδου-Πλουμπή.
Στο διττό σύμπαν της Χλόης και της Βίβιαν, οι βεβαιότητες διαρρηγνύονται για να ανασυντεθούν παραλλαγμένες πλουτίζοντας τους τρόπους μας να μπαινοβγαίνουμε στη μέρα και στη νύχτα, να ελισσόμαστε ανάμεσα στα φώτα και τις σκιές, να διευρύνουμε το πώς δεξιωνόμαστε αυτό που είναι μπροστά στα μάτια μας και να του προσφέρουμε νέες δυνατότητες και διαστάσεις.
Ο Γεώργιος- Ίκαρος Μπαμπασάκης λέει για την έκθεση: «Λέξεις και εικόνες που αφηγούνται λοξές πραγματικότητες, θραυσμένες καταστάσεις, κόσμους κατακερματισμένους προκειμένου, ακριβώς, οι λέξεις και οι εικόνες να επανασυνδέσουν τα θραύσματα, να μπολιάσουν με λογική το παράλογο, να μας εξοικειώσουν με το ανοίκειο, να μας ωθήσουν -όπως κάνει κάθε καλλιτεχνικό εγχείρημα- να δούμε τον κόσμο πίσω από την ενδεδυμένη με κυριακάτικα εμφάνειά του, να διεισδύσουμε στην εσώτερη ουσία του, και, αφού περιπλανηθούμε στο έξω διάστημα, να γίνουμε, όπως καλούσε ο Alexander Trocchi [1925–1984] “κοσμοναύτες του έσω διαστήματος” [cosmonauts of inner space]».
Η Βίβιαν Αβρααμίδου Πλούμπη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και στατιστική και στο Σηάτλ και εργάστηκε στον τομέα της έρευνας αγοράς. Τα τελευταία 27 χρόνια ζει καιεργάζεται στην Τσεχία. Έχει γράψει 8 μυθιστορήματα, 3 συλλογές διηγημάτων και ένα τεκμηριωμένο πεζογράφημα. Έργα της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τουρκικά, ρουμανικά και τσέχικα.
Η Χλόη Ακριθάκη γεννήθηκε στο Βερολίνο. Σπούδασε φωτογραφία και την τέχνη των μέσων επικοινωνίας στο Βερολίνο και εργάστηκε στην οργάνωση μεγάλων εκθέσεων. Τα τελευταία χρόνια, ζει μεταξύ Ελλάδας και Τσεχίας, έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις στην Πράγα και την Αθήνα, και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στη Γερμανία, την Ελλάδα, την Τσεχία και στη Λετονία. Παράλληλα ασχολείται ενεργά με τη διαχείριση του έργουτου Αλέξη Ακριθάκη επιμελούμενη εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δημοσιεύοντας βιβλία και καταλόγους για τη ζωή και το έργο του.
Διάρκεια έκθεσης: 12-30/03
Ώρες: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12-8 μ.μ.
Τετάρτη, Σάββατο: 12-4 μ.μ.
Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παρουσιαστεί το ομώνυμο βιβλίο από τις εκδόσεις Μελάνι.