ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαίνια σήμερα για την έκθεση «Μυθιστορίες ΙΙ» στη Citronne Gallery

Στις 12 Σεπτεμβρίου η CITROΝΝΕ Gallery παρουσιάζει στον χώρο της στην Αθήνα την έκθεση Μυθιστορίες ΙΙ. Πρόκειται για την οργανική συνέχεια της έκθεσης Μυθιστορίες Ι, η οποία παρουσιάστηκε στον χώρο της CITRONNE Gallery στον Πόρο και θα ακολουθήσει μια παράλληλη λειτουργία ώς τις 15/9. Οι εκθέσεις Μυθιστορίες Ι και ΙΙ λειτουργούν ενιαία, ως συγκοινωνούντα δοχεία.

Η Μυθιστορία, όρος επιστημονικός, λογοτεχνικός και καλλιτεχνικός, αντανακλά την σχέση ανάμεσα στο φανταστικό και το πραγματικό, το φυσικό και το υπερ-φυσικό, την ορθολογική αφήγηση και το παραλογικό παραμύθι. Συμπλέκει διαφορετικές, κάποτε και αντιφατικές, σφαίρες ύπαρξης. Η Ιστορία είναι η γνώση· ο Μύθος είναι η υπέρβαση.

Οι εννέα εικαστικοί, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Λυδία Δεληκούρα, Ιάσονας Καμπάνης, Κατερίνα Κατσιφαράκη, Αλέκος Κυραρίνης, Τάσος Μαντζαβίνος, Πέτρος Μώρης, Νίκος Ποδιάς και Νάνα Σαχίνη συνθέτουν μια συλλογική οπτική γύρω από την ατομική, αλλά και την κοινή έννοια του Μύθου και της Ιστορίας.

Στο δεύτερο μέρος της έκθεσης στην Αθήνα, οι συμμετέχοντες καλλλιτέχνες διευρύνουν την θεματική· είτε με νέες ad hoc δημιουργίες είτε επαναπροσδιορίζοντας παλαιότερα ιστορικά έργα.

Οι Μυθιστορίες εκτυλίσσονται διαδοχικά από έργο σε έργο. Συγκροτούν ένα λειτουργικό σύνολο, με διακριτή όμως την αφηγηματική ταυτότητα του κάθε καλλιτέχνη.

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, 2024 | 19:00 – 22:00
Διάρκεια: 12 Σεπτεμβρίου – 26 Οκτωβρίου, 2024 
Επιμέλεια: Τατιάνα Σπινάρη

CITRONNE Gallery – Αθήνα 
Πατριάρχου Ιωακείμ 19, 10675, Αθήνα | 4ος όροφος

Φωτογραφία: Εγκατάσταση Μυθιστορίες ΙΙ (Έργα: Αθανασιάδη, Καμπάνης, Μαντζαβίνος). Παραχώρηση του καλλιτέχνη και της CITRONNE Gallery © Alexandra Masmanidi

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA