Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Χθες πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ελληνοαμερικανικά σχολεία, σύλλογοι, φοιτητικές οργανώσεις, χορευτικά συγκροτήματα και ομοσπονδίες, έδωσαν το παρόν στην παρέλαση που έγινε χθες στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Την είσοδο στην παρέλαση έκανε το άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, παρευρέθηκε στη Νέα Υόρκη, εκπροσωπώντας την ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα την κυβέρνηση. Μαζί του βρισκόταν ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, και ο αρχηγός του ΓΕΝ, Ευάγγελος Αποστολάκης. Ανάμεσα σε αυτούς που έλαβαν μέρος στην παρέλαση ήταν ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, ο δήμαρχος της πόλης, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και άνθρωποι οι οποίοι προέρχονται από το χώρο της πολιτικής.

Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, προβλήθηκαν στην παρέλαση τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού σχετικά με την ελευθερία και τη δικαιοσύνη στην Κύπρο, την ελληνικότητα της Μακεδονίας και για τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουενικού Πατριαρχείου. Έμφαση δόθηκε στα δεινά που περνά η Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης και τέλος, για την προστασία των χριστιανών στη Μέση Ανατολή.

Τέλος, ο κ. Καμμένος, έκανε δηλώσεις μετά τη λήξη της παρέλασης και σημείωσε πως τα παιδιά των Ελλήνων, τα οποία ανήκουν στην τρίτη και τέταρτη γενιά μεταναστών, γνωρίζουν για την Ελλάδα και τις παραδόσεις της και προσπαθούν να διατηρήσουν τις ρίζες τους. Στη συνέχεια, τόνισε πως το ελληνικό έθνος δεν απαρτίζεται μόνο απ’ όσους κατοικούν στην Ελλάδα και είπε πως είναι υπέροχο μέσα σε μια τόσο μεγάλη πόλη όπως η Νέα Υόρκη στην οποία λαμβάνονται καθημερινά βαρυσήμαντες αποφάσεις, να είναι μια μερίδα ανθρώπων που ξεχωρίζει με το δικό της μοναδικό τρόπο δίνοντας ξεκάθαρα μηνύματα από την Αμερική στην Ελλάδα.

Αναστασία Παπαδάκη

Share
Published by
Αναστασία Παπαδάκη