Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Χιόνια, παγετός και μποφόρ την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

Την Πέμπτη αναμένονται ς παροδικές χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές στην ανατολική και νότια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 9 και πιθανώς 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα και παγετός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κατά τόπους ολικός.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στα βόρεια. Από το απόγευμα θα χιονίσει και στο κέντρο της πόλης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 και βαθμιαία 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες με πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και τις πρωινές ώρες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Από τα απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα νότια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ. Στα νότια αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια τοπικά θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου