Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Χιόνια, κρύο και παγετός την Παρασκευή 27/1

Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης και των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίο. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και χιόνια σε περιοχές με υψόμετρο πάνω τα 300 μέτρα. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί και βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά. Σποραδικές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις  με χιονόνερο στα θαλάσσια-παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα πυκνές. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με χιόνι στα βόρεια και πιθανότητα τοπικών βροχών στα νότια. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5  με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου