Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Χιόνια, κρύο και μποφόρ την Τετάρτη 28/12

Την Τετάρτη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα. Θυελλώδεις βοριάδες 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 στο Ιόνιο και από αργά τη νύχτα και από τα βόρεια στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο κατά περιόδους. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Θερμαϊκό 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι έως 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα κυρίως στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι8 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7  με 8  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια τοπικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου