Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Χιόνια και ισχυροί άνεμοι την Πέμπτη 22/12

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και παροδικές χιονοτπώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χωράς και της Κρήτης αναμένονται την Πέμπτη, προιδεάζοντας για χιονισμένο σκηνικό τα Χριστούγεννα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία  θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός αναμένεται κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ισχυρός.

Στην Αττική αναμένονται  νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και την Πεντέλη (ενδεικτικό υψόμετρο 700μ). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 09 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται  λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 9 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται  λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βραδύ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 9 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί  βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι  3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Ευβοια και  ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται  νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανόν σε περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400μ). Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ στα βόρεια.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη  αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται  νεφώσεις με τοπικές βροχές ή  χιονόνερο και πιθανώς ασθενείς χιονοπτώσεις στα ημιορεινά, και βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα νότια.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς. Στα βορεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου