Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσάμπιονς Λιγκ: «Λύγισε» ο Ολυμπιακός – Πρόκριση για Άρσεναλ, Τσέλσι, Ρόμα

Στο παιχνίδι που θα έκρινε την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και ηττήθηκε με 0-3 στο Φάληρο από μια καλύτερη ομάδα, όπως ήταν απόψε η Άρσεναλ.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία του στο Γιουρόπα Λιγκ, σε αντίθεση με τους «κανονιέρηδες» που ξεπέρασαν για 16η συνεχή χρονιά τη φάση των ομίλων και προκρίθηκαν ως δεύτεροι, πίσω από την Μπάγερν που έκανε περίπατο στον 6ο όμιλο.

Μεγάλη είναι η ανάσα για την Τσέλσι και τον Ζοζέ Μουρίνιο, που στο πλέον αμφίρροπο παιχνίδι της βραδιάς νίκησε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» την πρώην ομάδα του, Πόρτο, προκρίθηκε ως πρώτη του 7ου ομίλου και πήρε μαζί της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ τη Ντιναμό Κιέβου, που νίκησε στην Ουκρανία τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το… θρίλερ της Τετάρτης παίχθηκε στην Ιταλία και το «Ολίμπικο», όπου η Ρόμα έμεινε στο 0-0 με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ αλλά προκρίθηκε στους «16» ισοβαθμώντας με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία έμεινε στο 1-1 στην «Μπάι Αρένα» με την… αναπληρωματική ομάδα της Μπαρτσελόνα και θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στον 8ο όμιλο, η ήδη αποκλεισμένη Λιόν έκανε εφιαλτικό το ντεμπούτο του Γκάρι Νέβιλ στον πάγκο της Βαλένθια, καθώς νίκησε 2-0 στο «Μεστάγια», στο ντεμπούτο του Γκάρι Νέβιλ στον πάγκο του ισπανικού συλλόγου.

Ακόμη και να νικούσε πάντως η Βαλένθια θα ήταν μια νίκη χωρίς αντίκρισμα, αφού την ίδια ώρα η «πρωτάρα» Γάνδη νικούσε 2-1 τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και περνούσε ως δεύτερη, ούσα η πρώτη βελγική ομάδα που το κατορθώνει τα τελευταία 15 χρόνια.

Τα αποτελέσματα:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Λεβερκούζεν – Μπαρτσελόνα 1-1 (23΄ Ερνάντες – 20΄ Μέσι)
  • Ρόμα – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0-0

6ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μπάγερν 0-2 (61΄,64΄ Λεβαντόφσκι)
  • Ολυμπιακός – Άρσεναλ 0-3 (29΄, 49΄, 67΄ πεν. Ζιρού)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Ντιναμό Κιέβου – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-0 (16΄ Γκάρμας)
  • Τσέλσι – Πόρτο 2-0 (12΄ αυτ. Μαρκάνο, 52΄ Γουίλιαν)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Βαλένθια – Λιόν 0-2 (37΄ Κορνέ, 76΄ Λακαζέ)
  • Γάνδη – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 2-1 (18΄ Ντεπουάτρ, 78΄ Μιλίτσεβιτς – 65΄ Τζιούμπα)
Θοδωρής Χονδρόγιαννος

Share
Published by
Θοδωρής Χονδρόγιαννος