Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυλαία σηκώνει το Bob Theatre Festival

Ένα απ’ τα πιο δροσερά θεατρικά δρώμενα της Αθήνας επιστρέφει για τα ένατά του γενέθλια στο Bios, με ένα υπερπλούσιο πρόγραμμα που αρχίζει απόψε, 9 Μαΐου, και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 15 του μήνα. Θεατρικές πρεμιέρες, επαναλήψεις επιτυχιών της περασμένης χρονιάς, αλλά και τα καθιερωμένα stand up comedy shows και ο διαγωνισμός Scratch Night που δίνει στους θεατές την ευκαιρία να επιλέξουν ποια work in progress παράσταση θέλουν να δουν ως ολοκληρωμένο θεατρικό στα αθηναϊκά σανίδια την επόμενη σαιζόν, όλα είναι και πάλι εδώ για μια αξέχαστη θεατρική εμπειρία.

Το πρόγραμμα ανοίγει απόψε το πρώτο Scratch Night, με προτάσεις παραστάσεων από τις ομάδες Des Art, Follow the White Rabbit, Άπειρον, και Les Garconnes, το πιο καυτό εισιτήριο της βραδιάς θα είναι σίγουρα το σουξέ των 25 χιλιάδων θεατών, Κατερίνα, με την Λένα Παπαληγούρα στο ρόλο του τίτλου απ’ το μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ και σε σκηνοθεσία του τιμώμενου στη φετινή διοργάνωση Γιώργου Νανούρη (τα έσοδα της αποψινής παράστασης θα διατεθούν στην Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης ΜΑΖΙ), ενώ θα παρουσιαστούν ακόμη ο αντιπολεμικός μονόλογος του Χρήστου Καρασαββίδη, Περσινές Βροχές, οι πρεμιέρες του ανορθόδοξου τηλεπαιχνιδιού Λάφυρα: The Show του Μάνου Κανναβού και του ανατρεπτικού Ποπ Κορν των Repente, αλλά και το σαιξπηρικό Με το Ίδιο Μέτρο των C for Circus.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι ομάδες AbOvo και 4Frontal θα παρουσιάσουν την συνέργειά τους στην παράσταση Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς, ενώ στα highlights του φεστιβάλ ξεχωρίζουν οι επαναλήψεις της Οικογένειας Μπες-Βγες (http://popaganda.gr/xanthoulis-theatro-104/) των 4Frontal, της Μαζώχτρας (http://popaganda.gr/mia-alliotiki-venteta-sti-mazochtra/) του Κώστα Παπακωνσταντίνου, αλλά και οι 72 Ώρες του Γιάννη Σαρακατσάνη, μερικές απ’ τις πιο βαβουριάρικες παραστάσεις της περασμένης σαιζόν.


 

Το πλήρες πρόγραμμα του Bob Theatre Festival, βρίσκεται όπως πάντα στο site της διοργάνωσης: bobfestival.gr
Θεοδόσης Μίχος

Ο Θεοδόσης Μίχος γεννήθηκε στον Βόλο το 1979. Ζει στο κέντρο της Αθήνας από το 1998. Εργάζεται ως δημοσιογράφος (είναι συνιδρυτής της Popaganda) και ραδιοφωνικός παραγωγός (καθημερινά 8-10πμ στον Best 92.6). Είναι συγγραφέας των βιβλίων Κράτα το σόου (2016) και Η Αλκμήνη και οι άλλοι (2020).

Share
Published by
Θεοδόσης Μίχος