Categories: ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H Björk αποκηρύσσει την nomcore σεξουαλικότητα

Η Ισλανδή τραγουδίστρια και καλλιτέχνης, Björk, δήλωσε σε συνέντευξή της πως  δεν την εκφράζει η normcore σεξουαλικότητα. Δηλώνει πως της αρέσουν οι ερωτικές ταινίες και τα βιβλία ερωτικού περιεχομένου, αλλά δεν είναι υπέρ της σεξουαλικής εικόνας που θέλει τη γυναίκα με ψηλές κάλτσες και κορσέ. Αντιθέτως, δηλώνει, πως της αρέσει ιδιαιτέρως ο κόσμος της πραγματικής ικανοποίησης. 

Δηλώνει πως προτιμάει την «κτηνωδία» στην σεξουαλικότητα, περιγράφοντας την επιλογή της ως πορνό από το National Geographic. Όταν ρωτήθηκε για την σχέση της με τον David Attenborough, με τον οποίο έκαναν μαζί ένα ντοκιμαντέρ το 2013 εκείνη απάντησε «Γουστάρω περισσότερο τα ζώα!»

Αναφερόμενη στο ζήτημα της αδελφής-ψυχής η ίδια δήλωσε πως στα μάτια της αυτός ο ορισμός περιλαμβάνει πολλούς ανθρώπους. 

Η Björk αναφέρθηκε επίσης, και σε ένα νέο είδος φεμινιστικού κινήματος που διευρύνει τον διάλογο σε θέματα φύλου και σεξουαλικότητας, κίνημα που την διευκόλυνε πολύ στο να μιλήσει για τις σκέψεις της. 

Όπως αναφέρει, στη γενιά της μητέρας της οι γυναίκες εξεγείρονταν κι αυτό ήταν μια δυναμική κίνηση από μέρους τους. Για τη δική της γενιά η έννοια της γυναικείας χειραφέτησης συμπυκνώθηκε στο να μπορεί μια γυναίκα να βγαίνει και να κάνει πράγματα στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η ίδια έχει αντιληφθεί την ανάπτυξη ενός νέου κινήματος – που αποτελείται κυρίως από κορίτσια στα 20 τους χρόνια – που έχουν προωθήσει ένα νέο κύμα φεμινιστικών ιδεών. Στη θέα αυτού του νέου κύματος η  Björk φαίνεται να ταυτίστηκε και να εκφράστηκε έντονα. 

Πηγή: Dazed 

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι