Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Αύριο η κηδεία της Ρίκας Βαγιάννη

Την Πέμπτη το απόγευμα θα αποχαιρετήσουν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι τη Ρίκα Βαγιάννη, που πέθανε χθες, σε ηλικία 56 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία της θα γίνει στο κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας.

Η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και ηθοποιός, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Μαρίκα Ζούλα γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και ήταν κόρη του Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982.

Το επίθετο Βαγιάννη προέκυψε από τα αρχικά του ονόματος της μητέρας της Βαρβάρας και του πατριού της, του αθλητικογράφου Γιάννη Διακογιάννη, ο οποίος την μεγάλωσε σαν παιδί του.

Η Ρίκα Βαγιάννη είχε εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ παράλληλα ασχολούνταν και με την δημοσιογραφία σε περιοδικά, εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Έπαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σήριαλ, όπως το Μινόρε της Αυγής. 

Διετέλεσε αρχικά συντάκτης και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt», ενώ αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Ένα» «Και», «Τέταρτο» και από το 1994 με καθημερινή στήλη στην Απογευματινή και από το 2005 στο Έθνος.

Στην τηλεόραση αρχικά δούλεψε σαν ηθοποιός και από το 1986 ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Έχει παρουσιάσει αμέτρητες εκπομπές στο Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5 και από το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012.

Ήταν επίσης ιδρυτικό στέλεχος του Protagon, ενώ έχει γράψει και δύο παιδικά βιβλία.

Ήταν παντρεμένη με το Νίκο Στεφανή με τον οποίο απέκτησαν έναν γιο, τον Οδυσσέα.

(Πηγή)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA