Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας στο «Αττικόν» ζητούν οι εργαζόμενοι

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της εστίας υπερμετάδοσης του Covid-19 στο «Αττικόν» ζητούν οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο και καλύτερο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της χώρας, με ανοιχτή επιστολή προς τους Βασίλη Κικίλια και Νίκο Χαρδαλιά την οποία κοινοποιούν στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Το σωματείο εργαζομένων του «Αττικόν» καταδεικνύει στην επιστολή πως την τελευταία εβδομάδα έχουν επιβεβαιωθεί 5 κρούσματα Covid-19 σε εργαζόμενους της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και ένα διασωληνωμένο ασθενή, ενώ η ιχνηλάτηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη… Διευκρινίζεται ότι οι διαγνώσεις δεν αφορούν την ΜΕΘ Covid-19 του νοσοκομείου αλλά την ΜΕΘ που νοσηλεύει άλλα περιστατικά. Σημειώνεται ακόμα πως η ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού σε νοσηλευτικές μονάδες είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. 

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τους χειρισμούς της διοίκησης και των υπευθύνων του νοσοκομείου ότι καθυστέρησαν, ενώ οι αποφάσεις τους για «κλείδωμα» της ΜΕΘ (δεν δίνει εξιτήριο σε περιστατικά, ούτε δέχεται νέα) καθώς και μη έγκαιρη θέση σε καραντίνα των στενών επαφών του πρώτου κρούσματος υποχρεώνοντας επικαλούμενοι την έλλειψη προσωπικού τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να εργάζονται είχαν ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει αλυσίδα αλλεπάλληλων διαγνώσεων και διασποράς. 

Την ίδια ώρα επισημαίνουν, παρά τις ελλείψεις που όλοι παραδέχονται, συνεχίζονται οι μετακινήσεις προσωπικού από το Αττικό προς τα γραφεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ στο νοσοκομείο τα ράντζα εξακολουθούν να υπάρχουν, τα χειρουργεία αναβάλλονται, η υποβάθμιση συνεχίζεται.

«Δεν αντέχουμε άλλο», καταλήγουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη και να δώσει άμεσα λύση. 

Πηγή: efsyn.gr

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης