Το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, υπήρξαν φήμες ότι ο κόσμος επρόκειτο να καταστραφεί. Εν τέλει, δε συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.
Πολλοί συνωμοσιολόγοι ήταν σίγουροι ότι ο Πλανήτης Χ ή ο Νιμπίρου θα συγκρούονταν με τη Γη ή θα περνούσαν από δίπλα της, φέρνοντας μας πιο κοντά στο τέλος.
Φυσικά, ακούγεται γελοίο ένας πλανήτης, ο οποίος δεν έχει ανιχνευτεί ποτέ, να παρουσιαστεί στον ουρανό και να σκοτώσει τους πάντες. Όμως όπως φαίνεται μια νέα απειλή έχει κάνει την εμφάνιση της.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ένας μεγάλος αστεροειδής με το όνομα 3200 Phaethon, που όντως υπάρχει, πρόκειται να πετάξει πολύ κοντά στη Γη τον επόμενο μήνα.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο Phaethon θα περάσει πολύ κοντά από τον πλανήτη μας στις 17 Δεκεμβρίου, επομένως αν γίνει κάτι κακό θα μας σώσει από τα χριστουγεννιάτικα ψώνια.
Σε αντίθεση με τον Πλανήτη Χ, αυτός ο αστεροειδής όντως υφίσταται και η ύπαρξη του μπορεί να βασιστεί σε έρευνες που τον αφορούν. Για παράδειγμα, το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο Βαλτικής «Ιμμάνουελ Καντ» που βρίσκεται στη Ρωσία έχει ανιχνεύσει την τροχιά του αστεροειδούς και δημοσίευσε το παρακάτω βίντεο.
Ο Phaethon, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται ανάμεσα στον πλανήτη Άρη και τον πλανήτη Δία, έχει ταλαιπωρήσει τη NASA για αρκετό καιρό.
Το 2007, η NASA είχε δημοσιεύσει άρθρα για τον αστεροειδή με έκταση τριών μιλίων και την περίεργη τροχιά του. Λέγεται ότι θα πετάξει σε απόσταση περίπου 6,4 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη που ακούγεται ως έτη φωτός μακριά όμως με διαστημικούς όρους είναι αρκετά κοντά.
Πιστεύεται ότι ο Phaethon κάποτε ήταν πολύ μεγαλύτερος και τελικά θα καταλήξει σε μια βροχή αστεροειδών. Η ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Βαλτικής αναφέρει:
«Φαινομενικά, αυτός ο αστεροειδής ήταν κάποτε πολύ μεγαλύτερος. Το γεγονός όμως ότι έχει φτάσει αρκετές φορές κοντά στον Ήλιο, φαίνεται ότι τον έχει θρυμματίσει σε μικρότερα κομμάτια που εν τέλει δημιούργησαν αυτούς τους μικρότερους αστεροειδείς. Έτσι, αυτός ο αστεροειδής θα μπορούσε να είναι το κατάλοιπο ενός κομήτη.
Η τροχιά του αστεροειδούς, εξαιτίας της οποίας κάποιες φορές φτάνει πιο κοντά στον Ήλιο από τον Ερμή και άλλες κινείται πιο μακριά από τον Άρη, είναι άλλο ένα επιχείρημα υπέρ αυτής της θεωρίας».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μέγεθος του Phaethon είναι περίπου το μισό του Chicxulub, του αστεροειδούς που λέγεται ότι εξαφάνισε τους δεινόσαυρους.
Πηγή: indy100.com