Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Άστατος ο καιρός την Τρίτη, βελτίωση από το βράδυ

Την Τρίτη στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα αναμένονται καταιγίδες τοπικά ισχυρές κατά διαστήματα. Βελτίωση αργά το απόγευμα.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά 5 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχή ή καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με καταιγίδες ισχυρές κατά διαστήματα. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το μεσημέρι-απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά  και τη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα με πρόσκαιρους όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες ισχυρές κατά διαστήματα κυρίως στη Θεσσαλία. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους τις απογευματινές ώρες κυρίως στ ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου