Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Οι άντρες με κοστούμια πρέπει να μας ανησυχούν, όχι οι γυμνόστηθες και τα μπουρκίνι!

Νομίζατε πως οι Γάλλοι ηγέτες θα σταματούσαν να λένε στις γυναίκες τι να φορέσουν και τι να μην φορέσουν, μετά από την διαμάχη που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα;

Ο Μανουέλ Βαλς, ο Γάλλος πρωθυπουργός, εξακολουθεί να επιμένει στις απόψεις του και λέει ότι τα γυμνά στήθη αντιπροσωπεύουν καλύτερα την Γαλλία απ’ ότι τα μπουρκίνι.

Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Γαλλίας να ανατρέψει την απαγόρευση, η συζήτηση συνεχίστηκε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα την Δευτέρα.

Κατά την διάρκεια της συνάντηση, ο Βαλς επικαλέστηκε την εικόνα της Μαριάν (απεικόνιση της θεάς της Ελευθερίας και σημαντικό ρεπουμλικανικό σύμβολο) και είπε: «Η Μαριάν έχει γυμνό στήθος επειδή θρέφει τον λαό! Δεν είναι καλυμμένη με μαντήλα, επειδή είναι ελεύθερη! Αυτό είναι δημοκρατία!»

Ωστόσο, ένα γράμμα που δημοσίευσε η εφημερίδα Guardian την Τρίτη, προσφέρει μία εναλλακτική οπτική σε αυτό. Ο συγγραφέας, Χένρι Στιούαρτ από το Λονδίνο, υποστήριξε ότι οι άντρες με κοστούμια είναι αυτοί που θα πρέπει να μας ανησυχούν. Οι άντρες σαν τον Μανουέλ Βαλς…

Ο Στιούαρτ έγραψε:

«Καμία γυναίκα με μπούρκα (χιτζάμπ ή μπουρκίνι) δεν μου έχει κάνει οποιοδήποτε κακό.

Οι άντρες με κοστούμια με έχουν παραπλανήσει με συντάξεις και δωρεές, που μου κόστισαν χιλιάδες λίρες. Ένας άντρας με κοστούμι μας οδήγησε σε έναν καταστροφικό και παράνομο πόλεμο. Άντρες με κοστούμια έχουν διαλύσει την παγκόσμια οικονομία. Άλλοι άντρες με κοστούμια έχουν αυξήσει την δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους μέσω της λιτότητας.

Αν είναι να αρχίσουμε να λέμε στους ανθρώπους τι να φορέσουν, ίσως πρέπει να απαγορεύσουμε τα κοστούμια.»

Τα είπε όλα. Του βγάζουμε το καπέλο.

Πηγή: Independent

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου