Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε τις δραματικές στιγμές της απόδρασης ενός στρατιώτη από την Βόρειο Κορέα (βίντεο)

Τα Ηνωμένα Έθνη έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο με την δραματική προσπάθεια ενός Βορειοκορεάτη στρατιώτη να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί στο έδαφος της Νοτίου Κορέας.

Ο νεαρός στρατιώτης φαίνεται να οδηγεί ένα στρατιωτικό τζιπ με μεγάλη ταχύτητα και όταν προσκρούει σε δέντρο βγαίνει από αυτό και τρέχει να περάσει στην άλλη μεριά των συνόρων. Μόλις οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει αρχίζουν να τον κυνηγούν και να πυροβολούν κατά πάνω του, ένας απ’ αυτούς μάλιστα, στην προσπάθειά του να τον πετύχει περνάει για δευτερόλεπτα την συνοριακή γραμμή που χωρίζει τις δυο Κορέες.

Ο αποστάτης, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, δέχτηκε πέντε σφαίρες στο σώμα του, ενώ σύμφωνα με τον στρατηγό τον Ηνωμένων Εθνών, τον πυροβόλησαν πάνω 40 φορές.

Σε άλλο σημείο του βίντεο, Νοτιοκορεάτες στρατιώτες φαίνονται να τον εντοπίζουν ξαπλωμένο ανάμεσα σε φύλλα και να τον σέρνουν για να τον απομακρύνουν και να τον πάνε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Μόλις ξύπνησε το πρώτο που ζήτησε ήταν να δει τηλεόραση για να βεβαιωθεί ότι όντως βρισκόταν στην Νότιο Κορέα, ενώ οι γιατροί έχουν κρεμάσει στο δωμάτιό του σημαίες της Νοτίου Κορέας για να σταθεροποιηθεί η ψυχική του κατάσταση. Στο σώμα του μάλιστα, βρέθηκαν και παρασιτικά σκουλήκια που αποδεικνύουν κακή διατροφή και την έλλειψη βασικής υγιεινής στην χώρα των Κιμ.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες Βορειοκορεάτες προσπαθούν να αποδράσουν διακινδυνεύοντας την ζωή τους, αλλά σπάνια προσπαθούν να τον κάνουν περνώντας τη γραμμή της αποστρατικοποιημένης ζώνης.  Οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες που κυνήγησαν τον αποστάτη, παραβίασαν την ανακωχή που είχε υπογραφεί το 1953 και έβαλε τέλος στον κορεατικό πόλεμο, αφού πέρασαν και πυροβόλησαν σε νοτιοκορεατικό έδαφος.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA