Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Αντίθετος με το βέτο στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Kατηγορηματικά αντίθετος στην προοπτική να θέσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βέτο στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 7ης Μαρτίου, εάν δεν υπάρξει συμφωνία για καταμερισμό των προσφύγων και στις άλλες χώρες, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κινείται στη γραμμή, και θα το τονίσει και με έμφαση στην επικείμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ότι δεν χρειάζεται σε αυτή τη χρονική στιγμή να γίνουν βεβιασμένες και μονομερείς επιλογές που βαθαίνουν την απομόνωση της χώρας και τραυματίζουν περαιτέρω την αξιοπιστία της.

Το κλειδί για την ηγεσία της ΝΔ, πέρα από τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν και τις οποίες περιέγραψε με τη δήλωσή τη Δευτέρα ο κ. Μητσοτάκης, είναι να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σύμμαχοι και να αναληφθούν ουσιαστικές πρωτοβουλίες.

Στην ηγετική ομάδα της ΝΔ επικρατεί προβληματισμός και ανησυχία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα το τελευταίο διάστημα, λόγω της πρωτοφανούς πίεσης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Αν και ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε, κατά διάρκεια της συνέντευξής του στο Star και στην εκπομπή «Ενικός», υπεύθυνη τη στάση του κ. Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο θέμα, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε τους τόνους, χωρίς όμως να αλλάζει τον πυρήνα της στρατηγικής του, ότι δηλαδή χρειάζεται εθνική στρατηγική.

Πηγή: in.gr

POPAGANDA