Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και συναυλίες σήμερα για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Ένας χρόνος  συμπληρώνεται σήμερα από την καταδίκη της ναζιστικού μορφώματος «Χρυσή Αυγή», ως εγκληματικής οργάνωσης και ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά και η Καμπάνια «Δεν είναι αθώοι – Οι ναζί στη φυλακή!», οργανώνουν αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:30 έξω από το Εφετείο της Αθήνας, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στη συνέχεια αντιφασιστική πορεία. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι διοργανώνουν στις 7 μ.μ. αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη, έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική πορεία και συναυλία, από Εργατικά Σωματεία, Φοιτητικούς και μαθητικούς Συλλόγους αλλά και μέλη του αναρχικού χώρου.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη στις 17.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου από αντιφασιστικές συλλογικότητες, στις 18.00 στο ίδιο σημείο από Εργατικά Σωματεία, Φοιτητικούς και μαθητικούς Συλλόγους ενώ στις 19:00 αντιφασιστική συναυλία θα σημειωθεί στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Οι σημερινές συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις
Στην Πάτρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, σωματεία και φορείς της πόλης, διοργανώνουν συγκέντρωση και συναυλία στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.  

Στη Λάρισα, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας, καλεί σε αντιφασιστική παρέμβαση στις 6.30 μ.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο. 

Στα Γιάννενα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής, ΒΕΤ, Φυσικού, Νηπιαγωγών, Ιστορικού Αρχαιολογικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  διοργανώνουν  αντιφασιστική συγκέντρωση – συναυλία στις 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο.

Στην Αλεξανδρούπολη, σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο καλούν τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Τουριστικών Επαγγελμάτων, Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στο Ηράκλειο, εργατικά Σωματεία και φορείς καλούν σε συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην Καβάλα, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύνδεσμος πολιτικών συνταξιούχων καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλ. Καπνεργάτη.

Στα Χανιά, σε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς καλούν ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Φοιτητικός Σύλλογος ΕΛΜΕΠΑ Χανίων και ο Σύλλογος των Οικότροφων της Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στη Δράμα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στη Ξάνθη, ο Φοιτητικός Σύλλογος Ξάνθης μαζί με το Σύλλογο Οικοτρόφων καλούν σε κινητοποίηση στις 5.30 μ.μ. στα προκάτ του Πανεπιστημίου της πόλης.

Στην Ηγουμενίτσα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί σε κινητοποίηση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA