Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για τους άνω των 18

Διαθέσιμα από αύριο θα είναι ραντεβού τρίτης δόσης για όλους τους ενήλικες, για τους οποίους έχουν παρέλθει έξι μήνες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. Η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr ανοίγει για όλες τις ηλικίες, μετά τη σχετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η ανοσία του εμβολίου, όπως αποδεικνύεται από τα δεδομένα και τις εξάρσεις της πανδημίας σε πολλές χώρες, φθίνει μετά από τους έξι μήνες, και οι δόσεις ενίσχυσης κρίνονται απαραίτητες για όλους. Με τρίτη δόση εμβολιάζονται σήμερα όλα τα άτομα άνω των 50 ετών που έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση. Eως και χθες είχαν πραγματοποιηθεί 392.695 εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης, με τα ραντεβού να είναι αυξημένα τις τελευταίες ημέρες μετά και την αποστολή sms στα κινητά όσων πληρούν τις προϋποθέσεις.

Από αύριο, 5 Νοεμβρίου, στο σύστημα θα μπορούν να μπαίνουν και να κλείνουν ραντεβού αναμνηστικής δόσης όσοι ενήλικες έχουν εμβολιαστεί πριν τουλάχιστον έξι μήνες. Αυτό ισχύει για τα εμβόλια Pfizer, Moderna και AstraZeneca και η τρίτη δόση χορηγείται με το εμβόλιο Pfizer για την ώρα.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA