Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγχτη η φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Ανεξέλεγχτο είναι το πύρινο μέτωπο στη Σιθωνία Χαλκιδικής, με την πυροσβεστική να έχει εισηγηθεί την εκκένωση του Κάμπου λόγω των πυκνών καπνών που υπάρχουν στην περιοχή.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 05:40, σε πευκοδάσος και στο σημείο επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρο και 4 αεροσκάφη. 

Tο έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοιπου πνέουν και φτάνουν κατά διαστήματα τα 7 μποφόρ, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει η διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, πνέουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά είναι πάνω από τη Σάρτη (…). Υπάρχει μία ετοιμότητα, το Κοινοτικό Κατάστημα είναι ανοιχτό, χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο και αυτό, είναι το μεγάλο μειονέκτημά μας. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας» ανέφερε.

Ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας εκτίμησε ότι χωρίς ρεύμα σύντομα ενδέχεται να διακοπεί και το νερόκαι σημείωσε:

Εκκενώσεις μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει αν και με την αστυνομία είπαμε να ενημερώσουμε όσους βρίσκονται πάνω από το επαρχιακό κύκλωμα της Σάρτης, ώστε να απομακρυνθούν.

(Πηγή)

Σταύρος Διοσκουρίδης

Ο Σταύρος Διοσκουρίδης γεννήθηκε το Μάιο του 1983 στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες ξεκίνησε και την ενασχόληση του με τη δημοσιογραφία. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Popaganda. Επίσης από το 2008 «διατηρεί» την εκπομπή Λατέρνατιβ μαζί με τον Παναγιώτη Μένεγο (08.00-10.00, Εν Λευκώ 87.7) .

Share
Published by
Σταύρος Διοσκουρίδης