Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώσεις Πλεύρη: Τέλος από 1η Μαΐου στα πιστοποιητικά νόσησης και τα self test – Χωρίς μάσκες από 1η Ιουνίου

Το νέο πλαίσιο χαλάρωσης των υγειονομικών και περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την πανδημία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, από 1η Μαΐου καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση, ενώ το Πάσχα θα εορταστεί με τα μέτρα που βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή.

Επίσης, έως 31 Μαΐου παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και από 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρέωση. Σε ό,τι αφορά στις μάσκες στους κλειστούς χώρους, από τις 2 Μαΐου, θα γίνουν προαιρετικές με εξαίρεση τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ταυτόχρονα, από 1η Μαΐου σταματούν τα self test στα σχολεία, ωστόσο θα παραμείνει υποχρεωτικό μόνο ένα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση ανεμβολίαστων εργαζομένων εργαζομένους σε εστίαση, καταστήματα τροφίμων και τουρισμό. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη στους τομείς αυτούς τα τεστ θα καταργηθούν στις 31 Αυγούστου.

Από 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA