Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Αναφορά στον εισαγγελέα θα καταθέσει η ΠΟΕΔΗΝ για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ

Αναφορά στον εισαγγελέα δήλωσε ότι θα καταθέσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, για το θέμα των 120 διασωληνωμένων, οι οποίοι, όπως κατήγγειλε, νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας.

«Σήμερα πάνω από 120 ασθενείς είναι εκτός ΜΕΘ. Πολλοί εξ αυτών χάνουν τη ζωή τους. Για καθέναν από αυτούς θα έπρεπε να διατάσσεται εισαγγελική παραγγελία, για να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις. Το σύστημα πρέπει να εξασφαλίζει ΜΕΘ σε όλους τους διασωληνωμένους. Γι’ αυτό και εμείς τη Δευτέρα θα καταθέσουμε αναφορά στον εισαγγελέα κι ελπίζουμε να ερευνηθεί το θέμα» ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, έπειτα από επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες μέρες μετά τα όσα κατήγγειλε, ότι VIP πρόσωπα, βρίσκουν κρεβάτι σε ΜΕΘ, ενώ απλοί πολίτες μένουν εκτός και την αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη o οποίος είπε ότι ο κ. Γιαννάκος θα κληθεί τις επόμενες μέρες στη Δικαιοσύνη για να αποδείξει όσα λέει.

Για το ζήτημα των VIP ΜΕΘ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε: «Εμείς αυτό που είπαμε και το λέει και ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, κ. Παπανικολάου και η ΟΕΝΓΕ, είναι ότι κάθε ημέρα εμφανίζονται στο σύστημα πάνω από 40 κενά κρεβάτια, αλλά υπάρχουν 120 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, που δεν τα καταλαμβάνουν (…). Δεν μπορεί να μένουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ για 10-15 ημέρες».

Συμπλήρωσε ότι «πολλοί γιατροί έχουν βγει και έχουν πει «όταν έχω 1 κρεβάτι ΜΕΘ και 10 ασθενείς που περιμένουν, θα επιλέξω με ηλικιακά κριτήρια: αν έχω έναν 40χρονο και έναν 80χρονο, θα επιλέξω τον 40χρονο. Όλοι οι γιατροί, οι μάχιμοι γιατροί, είναι με το μέρος της ΠΟΕΔΗΝ και θα έρθουν να καταθέσουν στον Εισαγγελέα». 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA