Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αλλάζοντας το Champions League

Ακόμη δεν άρχισε καλά καλά το φετινό Champions League, αλλά στην UEFA κοιτάνε το επόμενο, θέλοντας να προκρίνουν σημαντικές αλλαγές στη δομή, έτσι ώστε να γίνει πιο ισορροπημένο. Βασικά, η κύρια αλλαγή έχει να κάνει με το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, όπου πλέον θα μπαίνει ο κάτοχος του τροπαίου και οι επτά πρωταθλητές απ’ τις ισάριθμες χώρες, βάσει της βαθμολογίας της UEFA. 

Όπως αναφέρει και το Sport24, εάν ετίθετο σε εφαρμογή από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο του Champions League,τότε στο πρώτο γκρουπ θα ήταν η κάτοχος του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς και οι πρωταθλήτριες των επτά χωρών τη στιγμή που γινόταν η κλήρωση (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ρωσία).

Δηλαδή, οι φετινές ομάδες του πρώτου γκρουπ (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Άρσεναλ και Πόρτο) θα ήταν κάπως έτσι: Ρεάλ Μαδρίτης (ως κάτοχος) και Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα, Γιουβέντους, Ζενίτ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι.

Θα περιμένουμε να δούμε αν όντως αυτό θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της διοργάνωσης, ή αν απλώς θα εξυπηρετεί τους ισχυρούς για ν’ανοίξει ακόμη περισσότερο η ψαλίδα.

Κώστας Χανδρινός

Share
Published by
Κώστας Χανδρινός