Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Χαρίτσης: «Καταρρίπτεται η θεωρία περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis»

«Η υπόθεση Novartis συνιστά ένα ολοφάνερο σκάνδαλο. Αυτό επιβεβαιώνει και το έγγραφο που δημοσίευσε εχθές η εφημερίδα “Καθημερινή”, το οποίο καταρρίπτει και τη θεωρία περί σκευωρίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον AΝΤ1.

Υπογράμμισε πως σημασία έχει «να κατανοήσουμε το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνεται η συζήτηση για τη Novartis». Ανέφερε ότι «ο κ. Γεωργιάδης έχει παραδεχτεί το χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών από τη Novartis και την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε και έγγραφη αναφορά τριών εισαγγελέων για παρέμβαση του κ. Στουρνάρα και πολιτικών προσώπων για αυτήν ακριβώς την υπόθεση».

Ο κ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε πως «δεν τίθεται ζήτημα αντικατάστασης του Π. Πολάκη και του Δ. Τζανακόπουλου» και τόνισε ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του προέδρου κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας να ορίζει τα μέλη που συμμετέχουν στην επιτροπή». Μίλησε για απόπειρα να εξαιρεθούν οι δύο πολιτικοί από την επιτροπή και «προσπάθεια χειραγώγησης της μειοψηφίας από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι προέρχεται από το Μάξιμου και τον κ. Μητσοτάκη αλλά και μία κίνηση αποπροσανατολισμού από την ουσία της υπόθεσης». «Δεν μπορεί η ΝΔ να μην επιτρέπει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τελέσουν το θεσμικό τους ρόλο. Πρέπει η πλειοψηφία να σέβεται τα δικαιώματα της μειοψηφίας», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας με την επιστολή του «τεκμηριώνει με σαφή τρόπο γιατί είναι παράνομη αυτή η κίνηση και ζήτησε από τον κ. Τασούλα να αποκαταστήσει την κοινοβουλευτική τάξη», όμως «δυστυχώς με την απάντησή του ο κ. Τασούλας δεν εκπλήρωσε το θεσμικό του ρόλο».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «πρέπει να βρεθεί μία διέξοδος με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής, η προανακριτική επιτροπή να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της και οι μάρτυρες να εξεταστούν από τους βουλευτές που ορίζει κάθε κοινοβουλευτική ομάδα».

Σχολίασε δε πως η τοποθέτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Χάρη Καστανίδη, «υιοθετεί πλήρως το σκεπτικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

Ως προς το προσφυγικό, ανέφερε ότι η ΝΔ «θερίζει ό,τι έσπειρε και αυτό που έσπειρε είναι ο ακραίος ρατσισμός και η ξενοφοβία».

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης