Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Albright: «Είμαι έτοιμη να καταγραφώ ως μουσουλμάνα»

Η Madeleine Albright δήλωσε την Τετάρτη πως είναι έτοιμη να «καταγραφεί ως μουσουλμάνα» σε ένδειξη αλληλεγγύης για τα δημοσιεύματα ότι ο Τραμπ σκοπεύει να αναλάβει εκτελεστική δράση που θα επηρεάσει τους μετανάστες στις ΗΠΑ.

«Μεγάλωσα ως Καθολική, έγινα Επισκοπελιανή και αργότερα έμαθα πως η οικογένειά μου ήταν Εβραία. Είμαι έτοιμη να καταγραφώ ως μουσουλμάνα ως μια πράξη αλληλεγγύης», δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter η Albright.

To tweet της Albright απηχεί το συναίσθημα της φεμινίστριας Gloria Steinem, η οποία είπε το Σάββατο ότι και αυτή θα εγγραφεί ως μουσουλμάνα, αν απαιτούνταν τέτοια καταγραφή. 

«Αν αναγκάσετε τους μουσουλμάνους να καταγραφούν, θα καταγραφούμε όλοι ως μουσουλμάνοι», δήλωσε η Steinem κατά την διάρκεια του συγκινητικού λόγου που έδωσε στην Πορεία των Γυναικών στην Ουάσινγκτον, προκαλώντας δυνατές επευφημίες.

Ο Τραμπ κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ζήτησε μια προσωρινή απαγόρευση της έλευσης των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ και είπε ότι «σίγουρα» θα απαιτεί την καταγραφή τους σε μια βάση δεδομένων. 

Αυτή την εβδομάδα, ο Τραμπ υπογράφει διάφορα διατάγματα, ανάμεσα σε αυτά και ένα για την απαγόρευση των περισσότερων προσφύγων και την αναστολή της βίζας για τους κατοίκους εφτά χωρών.

Το πρακτορείο Associated Press ανέφερε την Τετάρτη για ένα διάταγμα που δείχνει ότι ο Τραμπ σχεδιάζει να αναστείλλει για 30 ημέρες την έκδοση καρτών βίζα από κυρίως μουσουλμανικές χώρες και να σταματήσει να αποδέχεται Σύρους πρόσφυγες στην χώρα.

Τα δικαιώματα των γυναικών, των μεταναστών και των προσφύγων καταπατώνται και θίγονται ανεπανάληπτα. Εν τω μεταξύ, υπογράφτηκε και το διάταγμα για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. 

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου