Categories: ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Aυτες οι ταινίες που μας έκαναν να αγαπήσουμε τον χορό

Ο κινηματογράφος έχει τη δύναμη να επηρεάσει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που ντυνόμαστε, που μιλάμε. Μέσω του σινεμά, όλοι οι Urban Adventurers, αγαπήσαμε τραγούδια, ήρωες, ηθοποιούς και σίγουρα χορέψαμε! Δεκάδες σεναριογράφοι και σκηνοθέτες ανά τον κόσμο, έχουν αφιερώσει ολόκληρες ταινίες στο χορό. Εμείς επιλέξαμε μερικές από αυτές που μας έκαναν να αγαπήσουμε τον χορό και να ξεχυθούμε στις πίστες και στα πάρτι, αντιγράφοντας -κάποιες φορές με επιτυχία, άλλες φορές όχι τόσο- τις φοβερές χορευτικές φιγούρες των αγαπημένων μας ηθοποιών.

Saturday Night Fever (1977)
Ο Tony Manero ζει για τον χορό και είναι γνωστός για τις φοβερές του φιγούρες στα κλαμπς του Μπρούκλιν. Στο σπίτι όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Η σύγκριση με τον μεγαλύτερο του αδελφό, τον κάνει να τσακώνεται συνεχώς με τους γονείς του. Όλα όμως αλλάζουν όταν γνωρίζει τυχαία τη Stephanie και αρχίζει να προπονείται μαζί της για ένα
διαγωνισμό χορού. Η πασίγνωστη ταινία που έκανε γνωστό τον John Travolta στο ευρύ κοινό, είναι ένας συνδυασμός 70’s αισθητικής, καλών ερμηνειών και αγαπημένων διαχρονικών κομματιών από τους Bee Gees. Οι αξέχαστες χορευτικές φιγούρες του Travolta τις οποίες δοκιμάζαμε για ώρες μπροστά στον καθρέφτη, μας έκαναν να λατρέψουμε τον χορό!

Εάν θες να δεις θυμηθείς ταινίες που μας έκαναν να λιώνουμε στο χορό μπες εδώ

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA