Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκτόνησε ο σεφ του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο

Τον περασμένο Δεκέμβριο το εστιατόριό του βρέθηκε στην πρώτη θέση της Γαλλικής Λίστας των καλύτερων του κόσμου. Το απόγευμα της Κυριακής ο σεφ Μπενουά Βιολιέ, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του κι όπως όλα δείχνουν, ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία.

Ο Γαλλο-ελβετός σεφ, 44 ετών, ήταν επικεφαλής του εστιατορίου Restaurant de l’Hotel de Ville στην πόλη Κρισιέ, κοντά στην Λωζάνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής Αστυνομίας, ο θάνατός του διαπιστώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, όταν αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του, στο Κρισιέ. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι αυτοπυροβολήθηκε και η Αστυνομία διεξάγει έρευνα.

Το Restaurant de l’Hotel de Ville, το οποίο έχει τιμηθεί με τρία αστέρια Michelin, βρέθηκε τον Δεκέμβριο στην πρώτη θέση της γαλλικής La Liste, στην οποία παρουσιάζονται τα 1000 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου σε 48 χώρες. Η La Liste είναι η απάντηση του Γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών στην βρετανική λίστα των 50 Καλύτερων Εστιατορίων του Κόσμου.

“Είναι θαυμάσιο και θα δώσει επιπλέον κίνητρα στην ομάδα μας!” είχε δηλώσει ο Βιολιέ γιορτάζοντας την πρώτη θέση στην γαλλική λίστα.

Ο Βιολιέ ανέλαβε το εστιατόριό του το 2012, μαζί με την συζυγό του, μετά την αποχώρηση του μέντορά του, Φιλίπ Ροσά,  οποίος πέθανε ενώ έκανε ποδήλατο το 2015.

Ο Βιολιέ γεννήθηκε στη γαλλική Λα Ροσέλ. Η οικογένειά του ήταν οινοποιοί και η καριέρα του πήγαινε από το καλό στο καλύτερο τα τελευταία χρόνια. Το 2013 είχε κερδίσει τον τίτλο του Σεφ της Χρονιάς από τον οδηγό Gault & Millau. Ο Βιολιέ ήταν αφοσιωμένος κυνηγός και το κυνήγι ήταν στοιχείο πολλών εκ των χαρακτηριστικών πιάτων του, τα οποία περιείχαν τοπικά, εποχιακά προϊόντα.

Πήρε την ελβετική υπηκότητα πριν από δύο χρόνια.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA