Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκτόνησε ο δράστης της επίθεσης σε τέμενος της Ζυρίχης

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης της επίθεσης στο μουσουλμανικό κέντρο προσευχής στη Ζυρίχη αυτοκτόνησε. Οι ερευνητές αποκάλυψαν πως ο δράστης, που ήταν γνωστός στις υπηρεσίες της αστυνομίας, είχε σκοτώσει την Κυριακή έναν άνδρα 24 ετών τον οποίο γνώριζε, με μαχαίρι, σε μια παιδική χαρά της Ζυρίχης.

«Αγνοούμε προς το παρόν ποια ήταν τα κίνητρά του (…) Σχετικά σύμβολα (του αποκρυφισμού) βρέθηκαν στο σπίτι του», δήλωσε η αξιωματούχος της αστυνομίας του καντονίου της Ζυρίχης Κριστιάν Λενζέ Μεϊλί.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η υπόθεση έχει σχέση με την τρομοκρατία ή με την ακροδεξιά.

Οι αρχές δεν γνωρίζουν αν ο δολοφόνος είχε ψυχολογικά προβλήματα. Ντυμένος στα μαύρα, με μάλλινο σκουφί στο κεφάλι, εισέβαλε ο άντρας τη Δευτέρα γύρω στις 18.30 ώρα Ελλάδας, σε αίθουσα προσευχής σε ισλαμικό τεμένος στην οδό Αϊζγκάσε, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης.

Πυροβόλησε αρκετές φορές, τραυματίζοντας τρεις πιστούς, ηλικίας 30, 35 και 56 ετών. Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα στοιχεία των θυμάτων. Οι τρεις άνδρες χειρουργήθηκαν και είναι εκτός κινδύνου, διευκρίνισε η αστυνομία.

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή