Το βίντεο που δείχνει την διαδικασία παρασκευής γλυκών ζελέ αντίστροφα, αποκαλύπτει την απογύμνωση του δέρματος των χοίρων, τον τεμαχισμό τους και το βράσιμο των οστών τους για να δημιουργηθεί η ζελατίνη.
Η ζελατίνη έχει μία άγευστη ουσία που φτιάχνεται από παρατεταμένο βράσιμο του δέρματος, των χόνδρων και των οστών των ζώων, συνήθως χοίρων ή αγελάδων. Χρησιμοποιείται σε ευρύ φάσμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων μας ζαχαρωτών, ορισμένων βιταμινών, μάρσμελοουζ, τυριών, γιαουρτιών και ντρέσινγκ για σαλάτες, για να σταθεροποιήσουν και να πυκνώσουν τα συστατικά.
Ενώ η ζελατίνη περιέχει 19 αμινοξέα, αν είστε βίγκαν, χορτοφάγος ή αηδιασμένος από την σκέψη των οστών ζώων στα γλυκά σας, ίσως να θέλετε να ελέγξετε την συσκευασία. Ευτυχώς για εσάς, υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία χορτοφαγικών γλυκών χωρίς ζελατίνη.
Πηγή: Independent