Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Αυτές οι χώρες έχουν τους πιο «δουλευταράδες» υπαλλήλους, σύμφωνα με νέα έρευνα

Έρευνα της εταιρείας Printerland, εξέτασε τις εργασιακές συνήθειες υπαλλήλων ανά τον κόσμο και κατέληξε στο ποιοι δουλεύουν πιο σκληρά. 

Η Φινλανδία και ο Καναδάς ισοφάρισαν στην τελευταία θέση, με τον μέσο υπάλληλο να δουλεύει περίπου 6 ώρες και 45 λεπτά ημερησίως. 9 ώρες και 45 λεπτά δουλεύουν οι Ρουμάνοι, ενώ οι Βρετανοί φάνηκε πως δεν τηρούν πια το 9-5, αφού πιάνουν δουλειά γύρω στις 8:30 και φεύγουν αργά το απόγευμα. 

Στην Νιγηρία, το Καμερούν και την Νότιο Κορέα, οι υπάλληλοι εργάζονται 12 ώρες σε καθημερινή βάση, με τους Κορεάτες να συνεχίζουν να εργάζονται, έστω και άτυπα, αφού σχολάσουν μιας και κάνουν διάφορα μίτινγκ αλλά και επαγγελματικά δείπνα που μπορεί να κρατήσουν μέχρι αργά.

Στην Ευρώπη, οι Ισπανοί είναι αυτοί των οποίων η μέρα στη δουλειά τελειώνει πιο αργά από τους άλλους, κυρίως λόγω της μεσημεριανής σιέστας που συνηθίζουν να παίρνουν. Βέβαια, αυτή η συνήθεια έχει αρχίζει να αλλάζει, καθώς όλο και περισσότεροι προτιμούν να εκμεταλεύονται το μεγαλύτερο διάλειμμα για να φάνε, παρά για να πάνε σπίτι να κοιμηθούν. 

Όσο αφορά στην Ελλάδα, αυτό που κάνει την ζωή των εργαζόμενων ακόμα πιο δύσκολη είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κατά μέσο όρο κάθε εργαζόμενος Έλληνας περνάει μια ώρα στον δρόμο για να πάει και να γυρίσει από τη δουλειά του.

Βέβαια, το χειρότερο το βιώνουν οι Νιγηριανοί, οι οποίοι εκτός του ότι εργάζονται 12ωρα, μπορεί να περάσουν μέχρι και 6 ώρες στα μέσα.

Πηγή

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι