Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Πέντε νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν σήμερα όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η έκρηξη έπληξε ένα πλήθος αστυνομικών και στρατιωτών που είχαν συγκεντρωθεί για να πάρουν τους μισθούς τους στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, Λάσκαρ Γκαχ, δήλωσε ο επικεφαλής της επαρχιακής αστυνομίας Αμπντούλ Γκαφάρ Σαφάι.

Δύο γυναίκες από την περιοχή, δύο στρατιώτες και ένα παιδί σκοτώθηκαν από την έκρηξη και οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μαζί με άλλους τουλάχιστον 40 τραυματίες, δήλωσε στο γιατρός του νοσοκομείου, ο οποίος είπε ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Τον Ιούνιο μαχητές είχαν επιτεθεί εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που είχαν πάει σε τράπεζα στην Λάσκαρ Γκαχ για να πληρωθούν.

Η επίθεση αυτή είχε οδηγήσει τους αξιωματούχους στην απόφαση να μεταφέρουν το υποκατάστημα της τράπεζας στο κτίριο όπου στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα της πόλης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μάρθα Φύλλου