Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Δεκάδες οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες

Περίπου 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των πλημμυρών το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη στην επαρχία Νουριστάν, στο βορειοανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν, όπου 180 άνθρωποι αγνοούνται ακόμα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που γνωστοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Εντοπίστηκαν περίπου 60 πτώματα –γυναικών, παιδιών και ανδρών—από τις πλημμύρες στην περιοχή Καμντές», περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καμπούλ, που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαφίζ Αμπντούλ Καγιούμ, κυβερνήτης στην επαρχία Νουριστάν.

«Άλλοι 180 άνθρωποι αγνοούνται, δεν γνωρίζουμε εάν είναι ζωντανοί ή νεκροί», πρόσθεσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι η πλειονότητα των σπιτιών στα χωριά της πληγείσας περιοχής, που είναι δυσπρόσιτη, έχει καταστραφεί.

Αυτού του είδους οι καταστροφές είναι συχνές στη χώρα, ιδιαίτερα σε φτωχές αγροτικές περιοχές, όπου τα σπίτια είναι συνήθως κακές κατασκευές και βρίσκονται σε επικίνδυνα σημεία. Αυτά τα περιστατικά προκαλούν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων κάθε χρόνο στο Αφγανιστάν.

Η καταστροφή σημειώνεται ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την προέλαση των ταλιμπάν, που έχουν καταλάβει μεγάλες αγροτικές περιοχές της χώρας τους τελευταίους τρεις μήνες. Το Αφγανιστάν, του οποίου το υγειονομικό σύστημα παραμένει εξαιρετικά επισφαλές παρά τη στήριξη ξένων δωρητών, βρίσκεται επίσης αντιμέτωπο με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας της Covid-19.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA