Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Λινού: Να επαναφέρουμε τη μάσκα σε όλους τους χώρους [ΒΙΝΤΕΟ]

Tην ανησυχία της για την πορεία του κορωνοϊού εξέφρασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης την Τρίτη (13/7) η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού κάνοντας λόγο για πιστή τήρηση των μέτρων αλλά και για επαναφορά της χρήσης μάσκας παντού.

Αναφερόμενη στα μέτρα που εξήγγειλε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός η Αθηνά Λινού τόνισε πως «είναι σημαντικά και θα βοηθήσουν». «Ίσως χρειάζονται και επιπλέον μέτρα και να κινητοποιηθούμε όλοι μας. Θα πρέπει να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε και να πείσουμε όσους περισσοτέρους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, και αφετέρου να τηρούμε τα μέτρα και να προστατεύσουμε όσους είναι ανεμβολίαστους και κινδυνεύουν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας υπάρχουν δύο μέτωπα, από την μία το μέτωπο της πειθούς για να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι και από την άλλη το μέτωπο της ατομικής και συλλογικής προστασίας, ώστε να μη νοσήσουμε σε αυτό το μεσοδιάστημα που επιχειρείται η επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, η κ. Λινού δήλωσε: 

«Προσωπικά ελπίζω ότι δεν θα χρειαστούμε το lockdown. Το ποσοστό των νοσούντων θα είναι νέοι. Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 3 με 4 εκατομμύρια νέους ανεμβολίαστους και το ποσοστό των νέων όταν νοσήσουν που θα χρειαστεί να μπουν στην εντατική είναι μικρότερο από το ποσοστό των ηλικιωμένων, όμως για να το καταφέρουμε θα πρέπει να προσπαθούμε να εμβολιάσουμε τους νέους για να προστατεύσουμε τους λίγους. Αν πάρουμε και μέτρα, δεν θα επιβαρυνθεί το σύστημα».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA