Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου στη Σύρο Akropoditi DanceFest 2016 (11 – 24 Ιουλίου 2016)

Το Κέντρο Χορού, σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας και το Χοροθέατρο Ακροποδητί, μετά την ίδρυση του θεσμού «Φεστιβάλ Χορού – DanceFest Akropoditi» και την υλοποίηση ήδη τριών Φεστιβάλ στη Σύρο, διοργανώνουν το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου που θα λάβει χώρα στη Σύρο, από τις 11 ως τις 24 Ιουλίου του 2016.

Το Φεστιβάλ θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδες με:

Εργαστήρια Σύγχρονου Χορού, Χορογραφίας – Μεθοδολογίας Χορού, Κλασικού Μπαλέτου, Αυτοσχεδιασμού για μουσικούς και χορευτές, Σωματική Αφήγηση – Θέατρο, Αφρικάνικου Χορού, Contact Improvisation, Παραδοσιακών Χορών, Τεχνικής Martha Graham, Σωματικού Θεάτρου, Feldenkrais, Yoga, Σωματικής – Νοητικής Επίγνωσης, Butoh και Αυθεντική Κίνηση.

Δύο δωρεάν, νέα, ειδικά Εργαστήρια:

Εργαστήριο δημιουργικού χορού για άτομα με και χωρίς κινητικές αναπηρίες από 16 έως 50 ετών
Εργαστήριο Σύγχρονου Χορού για παιδιά 10-11 ετών
Προβολές, ανοιχτοί αυτοσχεδιασμοί και παραστάσεις από τους διδάσκοντες και συμμετέχοντες των εργαστηρίων, καθώς και από προσκεκλημένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανοιχτές δράσεις και εκδηλώσεις για κατοίκους ή επισκέπτες του νησιού γύρω από τη σύγχρονη έκφραση στο Χορό και το Θέατρο

Τα ονόματα των διδασκόντων:

Κωνσταντίνος Γεράρδος, Βάσω Γιαννακοπούλου, Μπέττυ Δραμισιώτη, Δημήτρης Καμινάρης, Άννα Καραμήτσου, Δημήτρης Καραντζάς, Πωλίνα Κρεμαστά, Βιτόρια Κωτσάλου & Αλέξης Πορφυριάδης, Ιωάννης Μανταφούνης, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Ναμπίλ ελ Μπαράζ, Αμυγδαλιά Ξυνέλη, Μάντη Παπανδρέου, Βαλασία Συμεωνίδου, Όλια Τορναρίτου, Μαριάννα Τσαγκαράκη & Gina Ora Yoli, Blenard Azizaj, Mélissa Guex & Emre Yilidlzar, Michael Kliën, Edgen Lame

Akropoditi DanceFest
Ο θεσμός του Φεστιβάλ Χορού Akropoditi DanceFest, ιδρύθηκε στη Σύρο τον Ιούλιο του 2013 από το Χοροθέατρο Ακροποδητί, Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία, με έδρα την Ερμούπολη της Σύρου.
Το πρώτο Φεστιβάλ Χορού, Akropoditi DanceFest 2013, πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2013
(15 – 28/07/13) στο Κέντρο Χορού, σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας Ακροποδητί, που λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2013 στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 84, στην Ερμούπολη της Σύρου.
Το Φεστιβάλ έχει διάρκεια δεκαπέντε ημέρες και περιλαμβάνει δεκαήμερα, πενθήμερα και διήμερα εκπαιδευτικά εργαστήρια, παρουσιάσεις και προβολές από τους προσκεκλημένους διδάσκοντες και τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων, παραστάσεις χορού και χοροθεάτρου, ανοιχτούς αυτοσχεδιασμούς και παράλληλες δράσεις σε όλο το νησί. Το Φεστιβάλ φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνδυάζοντας θεωρητικά και πρακτικά εργαστήρια με ποικίλο περιεχόμενο.
Τα εργαστήρια, ανάλογα με το περιεχόμενό τους, απευθύνονται σε αρχάριους, σε ερασιτέχνες ή σε επαγγελματίες του χώρου του χορού και του θεάτρου και ο κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να επιλέξει συνδυασμό εβδομαδιαίων εργαστηρίων καθώς και ανεξάρτητα εργαστήρια που διεξάγονται μέσα στα Σαββατοκύριακα.
 
Ελάτε στην Ερμούπολη να μοιραστούμε το ίδιο πάτωμα, την ίδια αμμουδιά, να χορέψουμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες αλλά και να προσεγγίσουμε νέους τρόπους επικοινωνίας, έκφρασης και παρατήρησης.

Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά στο επόμενο Φεστιβάλ μας!

Για το πρόγραμμα των εργαστηρίων επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας.

Πληροφορίες, Πρόγραμμα Εργαστηρίων & Εκδηλώσεων, Δηλώσεις Συμμετοχής:
web: dancefest.akropoditi.gr
email: dancefest_akropoditi@outlook.com
fb: DanceFestAkropoditi
Τηλ.: 22810-80690 (Κέντρο Χορού)
6944-771449 (Cosmote)
6973-792685 (Cosmote)
6937-395328 (Wind)
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA