Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Ποιά είναι η κυρία που ανακοινώνει τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας και έχει «μαγέψει» το δυτικό ίντερνετ

Κάθε φορά που το κράτος της Βορείου Κορέας έχει να κάνει μια σημαντική ανακοίνωση, ο κόσμος βλέπει ένα πολύ γνώριμο πρόσωπο. Δεν είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά η Ρι-Τσουν Χεε, βετεράνος παρουσιάστρια ειδήσεων της χώρας.

Γνωστή και ως «Ροζ Κυρία», λόγω των παραδοσιακών φορεσιών που επιλέγει, η 74χρονη έχει επισήμως συνταξιοδοτηθεί αλλά επιστρέφει συχνά στην τηλεόραση για να κάνει τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις. Η τελευταία της εμφάνιση ήταν το Σάββατο, όταν και ανακοίνωσε άλλη μια δοκιμή πυρηνικών στην Βόρεια Κορέα.

Μπορεί οι δοκιμές αυτές να είναι επικίνδυνες για την παγκόσμια ειρήνη, το ίντερνετ, όμως, βρίσκει παρηγοριά στην κυρία Χεε και όλοι ασχολούνται μαζί της.

Ο δυτικός κόσμος για κάποιον λόγο έχει γοητευτεί από την 74χρονη, την δουλειά της και τον σημαντικό ρόλο που έχει στην χώρα της.

Η Χεε κατέχει τόσο σημαντικό ρόλο στην Βόρειο Κορέα που και μόνο η εμφάνισή της μπορεί να κάνει το πλήθος στην Πιονγκγιάνγκ να σταματήσει και να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η Ρι είναι γνωστή ως παρουσιάστρια του λαού και κάποτε εργαζόταν ως ηθοποιός. Ασχολήθηκε με την τηλεόραση όταν ο Κιμ Ιλ Σουνγκ την παρότρυνε να αφήσει την υποκριτική και να γίνει μια παθιασμένη εκφωνήτρια.

Εμφανίστηκε πρώτη φορά στην τηλεόραση το 1971 και δεν φαίνεται να έχει γεράσει σχεδόν καθόλου.

Ο Δρ. Βίκτωρ Τσεν, ειδικός στα θέματα της Βορείου Κορέας, δήλωσε στο Mashable, πως η επιστροφή της στην τηλεόραση είναι ένα καθαρό σημάδι των προθέσεων του κομμουνιστικού κράτους. «Το γεγονός ότι επέστρεψε στην τηλεόραση, δείχνει πως το καθεστώς θέλει να γυρίσει στην σκληρή πολιτική του Ψυχρού Πολέμου, που είχε υιοθετήσει ο παππούς του Κιμ Γιονγκ Ουν. Δεν είναι τυχαία αυτή της η επιστροφή».

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA