Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έρχεται το Athens Mini Maker Faire

Ιδιώτες και επαγγελματίες makers ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τα projects τους και αξιόλογοι ομιλητές και εισηγητές θα μυήσουν το κοινό στον κόσμο του making μέσα από ομιλίες και workshops για μικρούς και μεγάλους.

Θα παρουσιαστούν εντυπωσιακές κατασκευές, πατέντες και ευρεσιτεχνίες από ανθρώπους με μεράκι για δημιουργία. Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν από κοντά τους makers και θα έρθουν σε επαφή με χειροποίητους 3d εκτυπωτές, χειροποίητα οχήματα και μουσικά όργανα, τεχνολογικές εφαρμογές, χειροποίητα robots, wearables και drones.  

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν: το χαλάκι- ξυπνητήρι που ξυπνάει τον χρήστη μόνο του, ο εντυπωσιακός τρόπος επικοινωνίας με lazer, το χειροποίητο ρομποτικό χέρι και τα ανθρωπόμορφα robots, οι εναλλακτικοί τρόποι λύσης προβλημάτων της καθημερινότητας με καινοτόμες εφαρμογές, το πρώτο βιολί εκτυπωμένο σε 3d εκτυπωτή και το εντυπωσιακό «online» δοκιμαστήριο ρούχων!

Το πρόγραμμα των workshops θα εκπαιδεύσει τους επισκέπτες σε ότι έχει σχέση με το making. Περιλαμβάνει: την εκτύπωση 3d αντικειμένων, την εκμάθηση των εφαρμογών του soldering, των Raspberry Pi, το χειρισμό CNC μηχανών και την δημιουργία robots! Οι επισκέπτες θα μυηθούν όμως και σε παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής, όπως είναι το πλέξιμο στον αργαλειό αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να τυπώσουν και να φτιάξουν το δικό τους βιβλίο με τη βοήθεια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος!

Το πρόγραμμα των workshops και για τους μικρούς επισκέπτες είναι εξίσου εντυπωσιακό σε όλη τη διάρκεια του διημέρου. Περιλαμβάνει το διαγωνισμό χειροποίητων robot για τεχνικά μη χαρισματικούς, την κατασκευή και εκτόξευση χάρτινων πυραύλων, τα εκπαιδευτικά stem education παιχνίδια και το marshmallow challenge!

Οι δραστηριότητες όμως του Athens Mini Maker Faire δεν τελειώνουν εδώ! Οι επισκέπτες θα απολαύσουν αξιόλογους ομιλητές να μιλούν για το making και τις μορφές του και θα παρακολουθήσουν αγώνες drones από την μεγαλύτερη ομάδα drone racing στην Ελλάδα σε συνδυασμό με πολλές εκπλήξεις από τους χορηγούς και τους makers!

Αντωνία Καρίτζη

Share
Published by
Αντωνία Καρίτζη