Categories: ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: 4.000 αστυνομικοί, drones, ελικόπτερα και ελεύθεροι σκοπευτές στους δρόμους της Αθήνας

Ο σχεδιασμός για το «δίχτυ ασφαλείας» στην Αθήνα προβλέπει περισσότερους από 4.000 αστυνομικούς, drones, ελικόπτερα και ακροβολισμένους ελεύθερους σκοπευτές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

Στα μέτρα θα συμμετέχουν και η αντιτρομοκρατική με την ΕΥΠ και θα τεθούν σε εφαρμογή από νωρίς αύριο το πρωί, με αυστηρούς ελέγχους. Υπενθυμίζεται ότι οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Τετάρτης, με την ξενάγηση που θα γίνει στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους προσκεκλημένους ηγέτες. Για τον λόγο αυτό θα τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Το σχέδιο περιλαμβάνει αυστηρούς ελέγχους στους χώρους των εκδηλώσεων και στην ευρύτερη περιοχή. Σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ drones και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Όλα τα σημεία διέλευσης των επισήμων θα ελέγχονται εξονυχιστικά, θα χρησιμοποιηθούν απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων, ενώ θα υπάρχουν και ειδικοί σκύλοι της ΕΛΑΣ για την ανίχνευση εκρηκτικών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Επίσης, αστυνομικοί θα φροντίζουν για την απομάκρυνση πολιτών που τυχόν θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν τον χώρο της παρέλασης, όπου δεν θα επιτρέπεται η παρουσία τους. Τέλος, όπως είναι φυσικό, τα ξενοδοχεία στα οποία θα παραμείνουν οι ξένοι προσκεκλημένοι θα μετατραπούν σε «φρούρια».

Ποιοι θα λάβουν μέρος στην παρέλαση

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, με τη διεξαγωγή της δεύτερης πρόβας στην αεροπορική βάση Δεκελείας στο Τατόι, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

H παρέλαση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, θα περιλαμβάνει:

  • Φάλαγγα ιστορικών τμημάτων.
  • Παιδιά με παραδοσιακές στολές.
  • Ιστορικές σημαίες (Φιλικής Εταιρείας, Ιερού Λόχου, Λάβαρο Αγίας Λαύρας κ.ά.)
  • Έφιππο τμήμα
  • Τμήμα ανδρών με παραδοσιακές στολές ναύτη
  • Μηχανοκίνητo τμήμα του Στρατού Ξηράς, στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν επετειακό άρμα μάχης και συστήματα μη επανδρωμένων αεροχημάτων (Sperwer)
  • Μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και «Βέλος»
  • Μηχανοκίνητο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας
  • Μηχανοκίνητο τμήμα του Λιμενικού Σώματος
  • Μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος
  • Φάλαγγα πεζοπόρων τμημάτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας

Παράλληλα, αεροπορικά μέσα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις πάνω από την παρέλαση, μεταξύ άλλων μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με σχηματισμούς αμερικανικών F-16, γαλλικών Rafale και βρετανικών Voyager.

Για πρώτη φορά θα πετάξουν στον ουρανό της Αττικής ελικόπτερα NH-90 και Kiowa Warrior, ενώ διέλευση θα πραγματοποιήσει και αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων P-3B.

Τέλος, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων καθώς και ελλιμενισμός μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού σε όλη την επικράτεια.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA