Categories: ΚΛΠ

10 συνήθειες που θα σε φέρουν πιο κοντά στην επιτυχία

1. Το να θυσιάζεις σημαντικά πράγματα

Η μέρα έχει μόλις 24 ώρες! Για να επιτυχείς πρέπει να θυσιάσεις χρόνο από άλλα πράγματα, τον όποιο θα διοχετεύσεις σ’ αυτά που πραγματικά μετράνε. Έλεγξε κάθε βδομάδα τι μπορείς να αφήσεις για να κερδίσεις κάτι καλύτερο.

2. Η πίστη σ’ αυτό που εσύ θέλεις και όχι σ’ αυτό που σου λένε οι άλλοι

Τα περισσότερα από όσα πιστεύουμε δεν βασίζονται αναγκαστικά σε γεγονότα ή σε αντικειμενικές αλήθειες. Μάθε να πιστεύεις όσα σε ενδυναμώνουν και σε κάνουν να αισθάνεσαι υπέροχα και όχι σε όσα οι άλλοι σου επιβάλλουν. Αν δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια, πίστεψε απλά σ’ αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά.

3. Το να έχεις κίνητρα

Η κινητήριος δύναμη είναι μια κατάσταση που δεν κρατάει για πολύ, αλλά προσφέρει τεράστια βοήθεια. Βρες πράγματα να σε κινητοποιούν κάθε μέρα. 

4. Λιγότερη σκέψη

Η πολύ σκέψη συνήθως μας εμποδίζει από την πραγμάτωση των στόχων. Όταν σκεφτόμαστε πολύ κάτι τείνουμε να σκεφτόμαστε τρόπους που όλα μπορεί να πάνε στραβά και λόγους για να μην το κάνουμε. Λιγότερη σκέψη, περισσότερη πράξη. 

5. Το να πηγαίνεις νωρίς για ύπνο

Για να καταφέρεις να επιτυχείς στους τομείς που σε ενδιαφέρουν πρέπει να είσαι ξεκούραστος. Οι πετυχημένοι άνθρωποι ξυπνάνε ανάμεσα στις 4 με 6 το πρωί, αλλά έχουν κερδίσει την ξεκούραση τους αφού κοιμούνται ανάμεσα στις 9 με 11 το βράδυ.

6. Να σκέφτεσαι πάντα θετικά για το μέλλον σου

Να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις σαν αν έχουν ήδη συμβεί ή σαν να μην υπάρχει κανένας τρόπος να μην έχουν ευτυχή έκβαση. Αν πιστέψεις πως θα έχεις εκπληκτική ζωή και πράξεις αναλόγως τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το επιτυχείς. 

7. Ευγνωμοσύνη

Να είσαι ευγνώμων σε όσους περισσότερους μπορείς και για όσα περισσότερα μπορείς. Οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι προέρχονται από αρκετά στερημένες καταβολές, πράγμα που τους κάνει ιδιαιτέρως ευγνώμονες για όσα επιτυγχάνουν καθημερινά. Αυτό καθιστά τις καθημερινές λεπτομέρειες, μικρές νίκες.

8. Να μην εγκαταλείπεις ποτέ

Αν θέλεις κάτι, βρες έναν τρόπο να το αποκτήσεις. Όχι απαραιτήτως επειδή επιθυμείς κάτι διακαώς αλλά κυρίως για να αποδείξεις στον εαυτό σου πως μπορείς να κάνεις ό, τι βάλεις στο μυαλό σου. 

9. Να κάνεις πάντα αυτό που λες

Η επιτυχία έρχεται όταν μάθεις να μην τα παρατάς. Κάνε ακριβώς αυτά που έχεις πει. Χωρίς να σε σταματάει τίποτα.

10. Καθαρός και τακτοποιημένος χώρος

Να διατηρείς πάντα τον προσωπικό σου χώρο τακτοποιημένο. Οτιδήποτε σου προσφέρει χαρά και ικανοποίηση αξίζει τον κόπο. 

Πηγή: Independent

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι