Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο στοιχίζει το κρασί από το Άγιον Όρος που πίνει ο Πούτιν στο Κρεμλίνο;

Στα χίλια ευρώ το μπουκάλι μπορεί να φτάσει η τιμή του επίσημου κρασιού του Κρεμλίνου, του Κορμιλίτσα, ενός οίνου που παράγεται στο Άγιον Όρος και είναι πολύ δημοφιλής στη Ρωσία. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που πολλοί Ρώσοι επισκέπτονται την αθωνική πολιτεία. Για να δουν από κοντά τον τόπο, όπου παράγεται το συγκεκριμένο κρασί, στο Μετόχι Χρωμίτσα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα Αγίου Όρους από την Οινοποιία Τσάνταλη. Τα παραπάνω ανέφερε στο «Πρακτορείο FM 104,9» η διευθύντρια του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, Μαρία Πάππα.

Η κ. Πάππα επισήμανε ότι το εν λόγω κρασί «ανεβάζει» την αξία της περιοχής, τόνισε ότι γενικά τα κρασιά του Αγίου Όρους είναι πολύ ελκυστικό προϊόν για τους Ρώσους και υπογράμμισε ότι λόγω της φετινής επετειακής χρονιάς, στην οποία συμπληρώνονται χίλια χρόνια ρωσικής παρουσίας στην αθωνική πολιτεία, η οινοπαραγωγή της περιοχής έχει ενταχθεί σε ειδικό πρόγραμμα για τη ρωσική αγορά. Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση για τις φετινές προβλέψεις σε ό,τι αφορά τον τουρισμό από τη Ρωσία, ανέφερε: «θεωρούμε ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη από πέρσι. Έτσι δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία και οι προκρατήσεις».

«Το κρασί Κορμιλίτσα είναι περιορισμένης παραγωγής (limited edition). Παράγονται περίπου 2.000 φιάλες τον χρόνο και είναι αρκετά ακριβό. Παράγεται από μια ιδιαίτερη ποικιλία σταφυλιών, αυτό, όμως, που το κάνει να διαφέρει από τα υπόλοιπα, είναι ότι δεν μπορεί κάποιος οικονομικά εύρωστος Ρώσος να το βρει εύκολα στην αγορά. Υπάρχουν Ρώσοι που έχουν τόσα χρήματα που μπορούν να αγοράσουν ολόκληρη την περιοχή. Όμως, καθώς είναι πολύ δύσκολο να απολαύσουν ένα ποτήρι από το κρασί του Ρώσου Προέδρου Πούτιν, έρχονται στην περιοχή του Αγίου Όρους για να ζήσουν την εμπειρία της παραγωγής του. Μπορεί κανείς να βρει τη φιάλη από 200 – 300 ευρώ στη Μόσχα, αλλά η τιμή του μπορεί να φτάσει και τα χίλια ευρώ» σημείωσε. 

(ΑΠΕ) 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA