Categories: ΕΛΛΑΔΑ

-20°C έδειξε το θερμόμετρο στην Κοζάνη, πολικές θερμοκρασίες στη Β. Ελλάδα

Καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κατεβαίνει νοτιότερα, ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στα βόρεια τμήματα της χώρας σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η ελάχιστη θερμοκρασία έφτασε στους -19,9 βαθμούς Κελσίου στο Μεσόβουνο Κοζάνης.

Ακολούθησαν Νέος Καύκασος (-17,1), Κοιλάδα Κοζάνης (-15,9), Βουνάσα Γρεβενών (-14,4), Τέρπυλλος Κιλκίς (-14,2), Φλώρινα (-13,7) και Ευκαρπία (-13,1 βαθμοί).

Παράλληλα θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι επικρατούν στα πελάγη αλλά και σε παράκτιες και νησιωτικές περιοχές. Η μέγιστη ριπή που ανέμου καταγράφηκε στην Παξιμάδα Καρύστου στις 06:14 και ήταν ίση με 118 χλμ/ώρα.

Πολικές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη βόρεια Ελλάδα, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια». Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το πρωί σε όλες της περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου τα σχολεία λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν κλειστά και τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA