Χωρίς υδατάνθρακες ή καθόλου λίπος; Ντόπιο ή βιολογικό; Χορτοφάγος ή σαρκοφάγος;
Αυτά τα ζητήματα έχουν αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης κι έχουν γίνει εξώφυλλα στο Time όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και αυτής της εβδομάδας σχετικά με τις πιθανότητες των κινδύνων που κρύβει το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας.
Μπορεί οι διατροφικές συνήθειες που ενσωματώνουν αυτά τα είδη κρέατος, να συνιστά μια αγαπημένη αμερικάνικη παράδοση -για κάποιους άλλους όχι και τόσο – γίνεται όμως, πιο ξεκάθαρο από ποτέ, ότι πλέον υπάρχει λόγος να το ξανασκεφτούμε. Ή όπως το είχε θέσει το εξώφυλλο του Time στις 18 Δεκεμβρίου 1972, «Η κατανάλωση τροφίμων μπορεί να μην κάνει καλό στην υγεία σου».
Τελικά, όπως αποδεικνύουν οι τελευταίες έρευνες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το μπέικον και άλλα είδη επεξεργασμένου κρέατος, όπως το hot dog και το ζαμπόν, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καρκινογόνες ουσίες, μια αποκάλυψη που έρχεται να ανατρέψει τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων.