Categories: ΕΛΛΑΔΑ

100 δόσεις: Αλλάζουν όλα τα δεδομένα

Αμφίβολη για εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες καθίσταται από σήμερα η παραμονή στη ρύθμιση των 100 δόσεων, εάν προκύψουν νέες οφειλές.Και αυτό γιατί ενεργοποιούνται οι διατάξεις από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων, σύμφωνα με τις οποίες το χρονικό περιθώριο των 30 ημερών ισχύει από την επομένη όπου μια νέα οφειλή καθίσταται ληξιπρόθεσμη. Ειδικότερα, όσοι δεν εξοφλήσουν ή δεν ρυθμίσουν τις νέες οφειλές τους προς την εφορία εντός 30 ημερών από την ημέρα που καθίστανται ληξιπρόθεσμες, τότε αυτόματα θα τίθενται εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Για να μην χαθεί, στον αντίποδα, η ρύθμιση, τότε οι οφειλέτες θα πρέπει αυστηρά εντός 30 ημερών να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν όλες τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.Όσοι δεν κατορθώσουν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, όχι μόνο χάνουν τη ρύθμιση, αλλά ενεργοποιούνται αυτόματα και όλες οι προσαυξήσεις που είχαν διαγραφεί και τα πρόστιμα.

Κι ενώ μέχρι τώρα οι οφειλέτες περίμεναν και το σχετικό ειδοποιητήριο (το οποίο τις περισσότερες φορές καθυστερούσε παρέχοντας ακόμη περισσότερο χρόνο στον οφειλέτη), τώρα οι νέες οφειλές θα πρέπει να εξοφλούνται εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που καθίστανται ληξιπρόθεσμες χωρίς τη λήψη ειδοποιητηρίου.Αυτά ισχύουν από σήμερα έως και τις 30 Ιουνίου 2016.

Η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο από την 1η Ιουλίου, καθώς οι οφειλέτες που είναι ενταγμένοι στη ρύθμιση των 100 δόσεων και δημιουργήσουν νέες οφειλές για το χρονικό διάστημα από 1η Ιουλίου 2016 έως 31 Δεκεμβρίου 2017, τότε προβλέπεται μείωση της προθεσμίας εξόφλησης από 30 ημέρες στις 15 ημέρες.

ΠΗΓΗ: News247

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA