Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα 10 καλύτερα άλμπουμ του BBC για το 2017

Το 2017 ήταν μια χρονιά με ιδιαίτερα καλές μουσικές κυκλοφορίες. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, υπήρξε  αντιπαράθεση για το ποια άλμπουμ ήταν τα καλύτερα με τις απόψεις να διίστανται. Το ραδιόφωνο του BBC δε θα μπορούσε να λείπει από την καταγραφή των καλύτερων δίσκων του 2017 και παρουσίασε την καλύτερη δεκάδα, βασισμένο στις απόψεις των παρουσιαστών του. 

Τα καλύτερα άλμπουμ για το 2017 σύμφωνα με το ΒΒC είναι τα εξής:

Thundercat – Drunk

Ο Thundercat είχε δείξει την ποιότητα του παίζοντας μπάσο σε άλμπουμ του Kendrick Lamar, του Flying Lotus και του Kamasi Washington. Φέτος όμως πέρασε σε άλλο επίπεδο με την πολύ καλή προσωπική του κυκλοφορία, το ”Drunk”.

alt-J – RELAXER

Οι alt-J είχαν ιδιαίτερες επιτυχίες στην αρχή της καριέρας τους όμως δε φαίνεται να θέλουν να ησυχάσουν. Έτσι και με το τρίτο άλμπουμ τους συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. 

Sampha – Process

Αφού βίωσε την απώλεια μετά το θάνατο της μητέρας του, ο Sampha έδωσε στο κοινό ένα καθαρτικό, για την ψυχή του ίδιου, άλμπουμ κερδίζοντας επάξια μία θέση στη λίστα με τα καλύτερα άλμπουμ για το 2017.

Father John Misty – Pure Comedy

Εξερευνώντας νέα μουσικά μονοπάτια, ο Father John Misty κάνει στροφή με μια νέα κυκλοφορία που αφορά την πολιτική, την κουλτούρα και την ανθρώπινη φύση.

Idles – Brutalism

Το νέο άλμπουμ των Idles είναι καυστικό και λειτουργεί σαν μια ένεση αδρεναλίνης για όποιον το ακούσει.

Courtney Barnett & Kurt Vile – Lotta Sea Lice

Μπορεί να τους πήρε μόνο οκτώ μέρες για να ηχογραφήσουν αυτό το άλμπουμ όμως οι Courtney Barnett και Kurt Vile δε μπορούσαν να βρεθούν στον ίδιο χώρο για 15 μήνες εξαιτίας του προγράμματος της περιοδείας τους. Αν μη τι άλλο το αποτέλεσμα δείχνει πως άξιζε η αναμονή.

Nadine Shah – Holiday Destination

Ένα άλμπουμ που φιλοξενήθηκε στις playlist του ραδιοφώνου του BBC αξίζει την ακρόαση, λίγο πριν φύγει το 2017. 

Big Thief – Capacity

Η μπάντα από το Brooklyn εξερευνά σκοτεινά προσωπικά θέματα στο δεύτερο της άλμπουμ κερδίζοντας και αυτό μια θέση στη λίστα του BBC.

Tom Williams – All Change

O Tom Williams ήταν έτοιμος να παρατήσει τη μουσική όταν του ζητήθηκε να αλλάξει κάποια κομμάτια. Αυτή ήταν και η αφορμή-έμπνευση για να συνεχίσει. Όπως και έκανε, με αποτέλεσμα η νέα του κυκλοφορία να συμπεριληφθεί στη λίστα με τα καλύτερα άλμπουμς της χρονιάς.

Phoebe Bridgers – Stanger In The Alps

Το ντεμπούτο της Phoebe Bridgers αναφέρεται στο πως οι σχέσεις αλλάζουν την προσωπικότητα μας, καθιστώντας το ένα άλμπουμ άξιο αναφοράς και ακρόασης.

Γιώργος Τσίγκος

Share
Published by
Γιώργος Τσίγκος