Categories: DIGITAL STORIES

Τι μπορείτε να κάνετε με το YouTube στη Smart TV σας;

Οι Smart TV συνιστούν μια από ‘κείνες τις κατηγορίες συσκευών που οι κάτοχοί τους χρησιμοποιούν το 20-25% των λειτουργιών τους, εν προκειμένω να παρακολουθούν ό,τι τους σερβίρουν τα κανάλια, ελεύθερα ή επί πληρωμή. Κι όμως, μία Smart TV είναι γεμάτη με δεκάδες apps –χώρια αυτά που μπορείτε να κατεβάσετε- που μπορούν να αλλάξουν άρδην την καθημερινότητά σας και την ψυχαγωγία σας εντός της οικίας σας. Όσο για το πώς μπορεί να γίνει αυτό, μην ταξιδεύει ο νους σας: υπάρχουν τρόποι πανεύκολοι που μάλιστα δεν χρειάζονται το παραμικρό “expertise” κι αν και πάλι αδυνατείτε να φανταστείτε κάποιον, θα σας βοηθήσουμε εμείς!

YouTube

To YouTube έχει εισβάλλει σε κάθε πλατφόρμα: smartphones, tablets, υπολογιστές, media players, κονσόλες, τηλεοράσεις, παντού. Το καλό που έχει μία τέτοια εφαρμογή είναι πως ανεξαρτήτως έκδοσης, χρησιμοποιεί κοινούς μηχανισμούς και βάσεις δεδομένων, οπότε με την κατάλληλη προσέγγιση, το YouTube θα μεταμορφώσει το σπίτι σας σε “high tech” hub ψυχαγωγίας!

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να κάνετε login με τα στοιχεία και τον λογαριασμό σας. Έτσι, θα έχετε απ’ ευθείας πρόσβαση στο ιστορικό και τις προτιμήσεις σας, τις playlists και βέβαια το προφίλ σας. Αυτό όμως δεν είναι και κάτι το συγκλονιστικό, ε; Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να ελέγξετε το app του YouTube της Smart TV σας μέσα από το laptop, το smartphone ή το tablet σας; Καλό, έτσι;

Για να το καταφέρετε, θα πρέπει να βρείτε στο app του YouTube την επιλογή για “Σύνδεση τηλεόρασης με τηλέφωνο” (είθισται να βρίσκεται στις “Ρυθμίσεις”). Εδώ έχετε πλήθος επιλογών, βάσει κιόλας των συσκευών σας. Αν οι τελευταίες είναι συνδεδεμένες στο ίδιο Wi-Fi, τότε θα είναι σε θέση να επικοινωνήσουν –μέσω του YouTube. Αν η τηλεόρασή σας είναι ανοιχτή και συνδεδεμένη στο δίκτυο, τότε κατά την αναπαραγωγή βίντεο στις άλλες συσκευές σας, θα εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης, ένα χαρακτηριστικό κουμπάκι που έτσι και το πατήσετε, αυτόματα το βίντεο θα αποστέλλεται στη Smart TV –ανοίγει αυτόματα το app του YouTube και παίζει.

Έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε βίντεο σε λίστα αναπαραγωγής και μάλιστα, πρόκειται για κάτι που μπορείτε να κάνετε από πολλές συσκευές ταυτοχρόνως –με λίγα λόγια, είστε σε θέση να διαχειριστείτε την playlist του YouTube στη Smart TV σας από laptop και smartphone παράλληλα. Πέραν της αυτοματοποιημένης σύνδεσης μέσω Wi-Fi, μπορείτε να «γεφυρώσετε» δύο συσκευές σας (τηλεόραση συν μία άλλη) μέσω κωδικού. Θα βρείτε στο app της Smart TV σας έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης τον οποίο και θα εισάγετε στο smartphone/tablet/laptop σας –το URL είναι αυτό.

Με τον τρόπο αυτό, θα εκμεταλλευτείτε τα ηχεία της τηλεόρασής σας ή, ακόμα καλύτερα, το home cinema που μπορεί να έχετε συνδεδεμένο σε αυτή, έτσι ώστε να ακούσετε τα αγαπημένα σας κομμάτια στερεοφωνικά. Κι ακόμα κι αν θελήσετε να κάνετε την οποιαδήποτε αλλαγή, αντί να παλεύετε με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, θα μπορείτε να την κάνετε σε δευτερόλεπτα, εκμεταλλευόμενοι την ευχρηστία ενός smartphone ή του υπολογιστή που αράζει κάπου στο βάθος.

Ελάτε, παραδεχτείτε το: η Smart TV σας, σας φαίνεται πιο σέξι τώρα.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος