Το World Class, ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του κλάδου, που φέρνει στο προσκήνιο τις παγκόσμιες τάσεις και από το 2009 εκπαιδεύει και εμπνέει ταλαντούχους bartenders ώστε να παρέχουν υπηρεσίες και εμπειρίες υψηλής ποιότητας, ήρθε πολύ προετοιμασμένο στην μοναδική εκπαιδευτική έκθεση για το χώρο του ποτού.
Μέσα σε ένα διήμερο έκανε τα πάντα και όλα ήταν πρωτοποριακά, προχωρημένα, εντυπωσιακά και εννοείται πολύ απολαυστικά. Ήμασταν εκεί και παρακολουθήσαμε τον Τέλη Παπαδόπουλο, τον Έλληνα World Class να μας παρασύρει στην εξέλιξη, ιστορική και γευστική, του πιο αγαπημένου Spirit της πόλης, το ουίσκι. Χαζέψαμε κυριολεκτικά τις θεατρικές εκτελέσεις bartending, βραβευμένων ελλήνων και ξένων bartenders. Μπήκαμε μέσα στον κόσμο των malts βλέποντας στην πράξη την εφαρμογή που τρέχει για τα Σκοτσέζικα single malt on line. Γευτήκαμε το Bulleit Bourbon & το Bulleit Rye. Το Bulleit Bourbon είναι ένα από τα bourbon με την υψηλότερη περιεκτικότητα σίκαλης στην αγορά, με ευδιάκριτη πικάντικη και καθαρή γεύση γεμάτη από στοιχεία βανίλιας, μπαχαρικών και πιπεριού, που το καθιστούν ως μία από τις ιδανικές βάσεις για εξαιρετικά cocktails! Ενώ το Bulleit Rye χαρακτηρίζεται ως ένα ουίσκι με βάση σχεδόν αποκλειστικά από σίκαλη, αφού αυτή αποτελεί το 95% της περιεκτικότητάς του. Η απαλότητα στη γεύση αλλά και οι γλυκές νότες από σφένδαμο και βελανιδιά ολοκληρώνουν το χαρακτήρα αυτού του εκλεκτού ουίσκι. Τρελαθήκαμε με το cosmo pop corn ένα cocktail επόμενης εποχής, που μας ήρθε σε ένα χωνάκι και περιείχε την Ketel One Βότκα με πουρέ από cranberries, μαρέγκα, χυμό Lime και triple sec grand marnier. Ακούσαμε τους έλληνες world class bartenders να αναλύουν την σύγχρονη τάση του bartending και φυσικά δοκιμάσαμε όλα τα premium ποτά της Diageo.
Ο κ. Χάρης Ψαρούδας, Διευθυντής των Diageo Reserve Brands για την Ελλάδα ήταν πολύ ευχαριστημένος με την παρουσία και συμφωνούμε.. τι άλλο…δεν έλειπε τίποτά..