Categories: DIGITAL STORIES

Βρίσκοντας υπότιτλους για τα επεισόδια των αγαπημένων μας σειρών

Πολύς, μα πάρα πολύς κόσμος απολαμβάνει τις αγαπημένες του σειρές από το PC του, desktop ή laptop. Πρόκειται για συνήθεια που έγινε λατρεία όλα αυτά τα χρόνια, ιδίως για εκείνους που παρακολουθούν πιστά παραγωγές του HBO, του AMC και των λοιπών μεγάλων δικτύων ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου. Εν πάση περιπτώσει, ας υποθέσουμε πως το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς, βρίσκεται ως διά μαγείας στο PC σας και εσείς, αφού πρώτα τελειώσετε με τις απαραίτητες προετοιμασίες (καλώδιο HDMI για προβολή στην τηλεόραση, ποπ-κορν, κάτι να πίνεται και τα σχετικά), είστε έτοιμοι να το απολαύσετε!

Μόνο που… υπάρχει ένα πρόβλημα: δεν έχετε υπότιτλους και ας πούμε ότι το μάτι σας έχει συνηθίσει να πηγαίνει από μόνο του στο κάτω μέρος της οθόνης. Τι γίνεται; Μην αγχώνεστε διότι λύση υπάρχει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε και να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του BS Player. Δωρεάν προσφέρεται οπότε εσείς απλά ολοκληρώνετε την εγκατάστασή της και δοκιμάζετε να παίξετε το επεισόδιό σας από εκεί. Εδώ λοιπόν κάνετε τα εξής:

Με δεξί «κλικ» επιλέγετε Υπότιτλοι (Subtitles) και από εκεί Έλεγχος για υπότιτλους στο διαδίκτυο (Check for subtitles online). Στο τρίτο κατά σειρά μενού που ανοίγει, βρίσκονται οι διάφορες πηγές σας. Δοκιμάστε τες κατά σειρά μέχρι να βρείτε τους υπότιτλους της αρεσκείας σας.

Μετά την αναζήτηση στην κάθε βάση, θα δείτε τα αποτελέσματα. Στην οθόνη, διακρίνονται ο τίτλος του κάθε σετ, η γλώσσα και ο δημιουργός του –προαιρετικά και η βαθμολογία που έχει αποσπάσει από όσους το έχουν προτιμήσει και κατόπιν βαθμολογήσει. Επιλέγετε εκείνο που σας μοιάζει καλύτερο και κάνετε «κλικ» στο Λήψη επιλεγμένων (Download selected).

Οι υπότιτλοι θα πρέπει να φαίνονται κανονικά στην οθόνη σας κι εσείς είστε έτοιμοι να απολαύσετε το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς. Καλή διασκέδαση!

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος
Tags: subtitles