Categories: ΜΟΔΑ

Η Virginia Tzioti σχεδιάζει σε γραμμές που απολαμβάνει να βλέπει πάνω στο σώμα μας

Η Βιργινία Τζιώτη είναι μια σχεδιάστρια κοσμημάτων που δεν ενδιαφέρεται για τις εφήμερες τάσεις, αγαπά τη διαχρονικότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα κομμάτια που δημιουργεί δεν είναι απόλυτα σύγχρονα. Όπως η ίδια πιστεύει και εξηγεί «κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, ξεχωριστός, όμορφος, αυτό που επιδιώκω με τα σχέδια μου είναι να αναδεικνύεται η ομορφιά του ατόμου και το κόσμημα να φαίνεται σαν φυσική συνέχεια πάνω στο σώμα».

Από μικρή ηλικία ήξερε πως θέλει να κάνει κάτι δημιουργικό. Στο σπίτι της υπήρχαν κοσμήματα φτιαγμένα από τον προπάππου της, από έναν αργυροχρυσοχόο χαράκτη με καταγωγή από τη Μικρά Ασία. «Μου άρεσε πάρα πολύ να τα παρατηρώ και θαύμαζα όλες τις λεπτομέρειες που είχαν, μου φαινόντουσαν σαν θησαυρός και αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να κάνω κάτι παρόμοιο. Κάπως έτσι αποφάσισα να κατευθυνθώ προς αυτή την τέχνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν τελείωσα τις σπουδές μου σαν τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος το 2004 ήμουν σε μία πειραματική φάση, τα κοσμήματα μου τότε είχαν πολύ ενδιαφέρον αλλά δεν είχαν ακόμα τη μορφή για να φορεθούν. Θυμάμαι έναν γνωστό μου, του είχα φτιάξει ένα μενταγιόν – ιπποπόταμο. Όταν τον συνάντησα μετά από πολύ καιρό κάπου και τον ρώτησα αν το φοράει, απάντησε “ήταν είναι πολύ ωραίο αλλά τελικά το έχω κρεμάσει στον τοίχο μου”». Με τον καιρό, μεγαλώνοντας και δουλεύοντας καθημερινά πάνω στο κόσμημα, οδηγήθηκε στις γραμμές που θέλει να βλέπει πάνω στο ανθρώπινο σώμα, μέχρι που το 2009 δημιουργήθηκε το brand Virginia Tzioti.

Η σχεδιάστρια κοσμημάτων δίνει μεγάλη σημασία στο φινίρισμα, πιστεύει πως αν η λεπτομέρεια στο τελείωμα ενός κοσμήματος δεν είναι εξαιρετική χάνεται όλη η μαγεία του design. Επίσης, η Βιργινία Τζιώτη παρέχει τη δυνατότητα custom παραγγελίας αφού αντιμετωπίζει το κόσμημα «σαν κάτι πολύ προσωπικό και χαίρομαι πάντα όταν να φτιάχνω ένα κομμάτι το οποίο συμβολίζει κάτι για εκείνον που θα το φορέσει».

«Μου αρέσει να παρατηρώ, η έμπνευση για μένα προκύπτει από πολλά και διαφορετικά πράγματα, από κάτι που θα δω στον δρόμο όπως ένα κτίριο, ένα ζευγάρι παπούτσια, κάποιο φυτό, μια ωραία έκθεση με γλυπτά ή πίνακες. Τέτοιου είδους εικόνες μένουν και λειτουργούν για μένα υποσυνείδητα».

Πώς φαντάζεται συνδυασμένα τα αξεσουάρ της και πού μπορούμε να τα βρούμε; «Είμαι αυθόρμητη, δε θέλω να σκέφτομαι πολύ τι θα φορέσω, πώς θα το βάλω και γι’ αυτό το λόγο τα περισσότερα σχέδιά μου μπορούν να φορεθούν άνετα από το πρωί μέχρι το βράδυ με οποιοδήποτε σύνολο, εκτός από μερικά, πιο εκκεντρικά,  που μάλλον θα φανούν χρήσιμα αν πρόκειται να παίξεις σε κάποια ταινία. Τα βρίσκετε στο site μου virginiatzioti.com και σε επιλεγμένα καταστήματα εντός και εκτός Ελλάδας».

Περισσότερες πληροφορίες για τα κοσμήματα Virginia Tzioti θα βρείτε εδώ.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.